Συνεχίζεται το καλοκαιρινό σκηνικό στην Κύπρο

Πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή και αραιή σκόνη επηρεάζουν την περιοχή μας.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και πολύ θερμός.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 32 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 34 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 27 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 39-40 βαθμούς στο εσωτερικό, 31 έως 33 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 33 έως 36 στα νότια και ανατολικά παράλια και 26 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, όμως τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση την Παρασκευή, ενώ το Σαββατοκύριακο δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας 2 έως 4 περίπου βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα σημειώνει μικρή άνοδο ενώ την Τρίτη και Τετάρτη δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Όσον αφορά τις βροχές, εκτός από μια πολύ μικρή πιθανότητα της τάξεως του 10-20% που υπάρχει από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή στα ορεινά, όπως μπορείτε να δείτε στα Locations για το Τρόοδος, στις υπόλοιπες περιοχές η πιθανότητα είναι στο 0%.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και οµίχλη, κυρίως σε υπήνεµες περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, της ίδιας έντασης.

Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και τα βόρεια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νοτιοδυτικά παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 36 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση ή και οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά λίγο ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί δυνατό να σχηµατίζεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Παρασκευή, στα ορεινά και το εσωτερικό, για να παραµείνει στη συνέχεια στα ίδια επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ