Έρχεται πολλή υγρασία στην Κύπρο

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, την Παρασκευή, ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος.

Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό.

Στην περιοχή του Τροόδους υπάρχει 20% πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1 με 3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και 24 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Αργότερα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 21 στα παράλια και 15 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο, ο καιρός μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος. Σταδιακά θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά και εσωτερικό. Στην περιοχή του Τροόδους υπάρχει 20% πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής.

Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 1 έως 2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα κυμαίνονται σε κανονικά για την εποχή έως 1 βαθμό περίπου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Τη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αυξημένα ποσοστά υγρασίας.

Οι θερμοκρασίες θα κυμαίνονται γύρω στα επίπεδα της Κυριακής.

Εξακολουθεί να ισχύει η πιθανότητα για ουσιαστική αλλαγή του καιρικού σκηνικού την τελευταία βδομάδα του μήνα.

Σήμερα η θερμοκρασία σημείωσε πτώση σε όλες τις περιοχές, εκτός από το εσωτερικό όπου σημειώθηκε άνοδος της τάξης του ενός με δύο βαθμούς Κελσίου, στους 37 με 38 βαθμούς.

Λόγω των αυξημένων ποσοστών υγρασίας αλλά και των ασθενών ανέμων που έπνεαν σήμερα η δυσφορία ήταν έντονη.

Στη Λεμεσό η αισθητή θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).

Ο κίνδυνος για πυρκαγιές είναι εξαιρετικά μεγάλος σε όλες τις περιοχές!

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα µέτριοι ως ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, στα προσήνεµα νότια και δυτικά. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά παντού λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση.

Αργότερα δυνατό να σχηµατιστεί και τοπική αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ αλλά αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη εκτός από τα δυτικά που θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα δυτικά, τα βόρεια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 22 στα νότια και τα ανατολικά παράλια.

Το Σάββατο, την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί δυνατό να σχηµατίζεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση µέχρι την Κυριακή, για να παραµείνει στη συνέχεια στα ίδια επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ