Ράπερ γύρισε βίντεο κλιπ μέσα σε ορθόδοξη εκκλησία και ξεσήκωσε αντιδράσεις

Που όπως ήταν αναμενόμενο, μόνο καλές δεν ήταν.

 


Article featured image
Article featured image

Το νέο βίντεο κλιπ του ράπερ Rick Ross, εδώ και δύο μέρες (από τις 13/9), βρίσκεται διαθέσιμο στο Youtube, προμοτάροντας το τραγούδι του Ross «Santorini Greece» που περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ «Rather You Than Me».

Ως εδώ, όλα καλά. Μάλιστα υπό άλλες συνθήκες, πολλοί θα εκθείαζαν την απόφαση του ράπερ να αφιερώσει ένα κομμάτι του σε ελληνικό νησί ως εξαιρετική διαφημιστική προώθηση, τόσο του νησιού όσο και της χώρας.

Για την ιστορία, οι στίχοι του κομματιού εστιάζουν στο παρελθόν του μουσικού συγκριτικά με το παρόν του, ενώ ξένες μουσικές ιστοσελίδες αναφέρουν πως το τραγούδι θίγει πολλά ευαίσθητα ζητήματα, όπως ο ρατσισμός, η διακίνηση ναρκωτικών, αλλά και καθημερινός αγώνας που δίνουν διάφορες μειονότητες για να επιβιώσουν στην Αμερική του σήμερα.  

Για τις ανάγκες του βίντεο κλιπ, ο γνωστός ράπερ, όπως ήταν λογικό, ταξίδεψε μέχρι τη Σαντορίνη όπου και έκανε γυρίσματα στα γραφικά στενά του νησιού και άλλες όμορφες τοποθεσίες με θέα το Αιγαίο. Και όπως κάθε βιντεοκλίπ ράπερ, που σέβεται τον εαυτό του, περιείχε πλάνα με όμορφες γυναίκες, σαμπάνιες σε γιοτ και πολυτελή ξενοδοχεία με πισίνες.    

Στο συγκεκριμένο βίντεο κλιπ εντούτοις, δεν περιλαμβάνονται μόνο αυτά, αφού κάπου ανάμεσα στις ωραίες ημίγυμνες καλλονές και το άφθονο αλκοόλ, εμφανίζεται ο ράπερ να τραγουδάει μπροστά από την Αγία Τράπεζα με φόντο τις εικόνες των Αγίων.

Όταν πήραν χαμπάρι στην Ελλάδα τι έγινε, πολλοί άρχισαν να χαρακτηρίζουν ως προκλητικό το βίντεο κλιπ και τη στάση του ράπερ, αφού όπως υποστηρίζουν καταπάτησε τα ιερά σύμβολα της Ορθοδοξίας.

Το ερώτημα που τίθεται όμως εδώ είναι άλλο, και είναι καίριο. Ποιος και γιατί έδωσε τέτοια άδεια στην παραγωγή, για να γίνουν τα γυρίσματα εντός της εκκλησίας;

Προς το παρόν πάντως, δεν έχει εκδοθεί κάποια επίσημη ανακοίνωση από τις αρχές του νησιού για το ζήτημα που προέκυψε.   

 



 

*Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ