Αλλάζει ο καιρός στην Κύπρο;

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα (Τρίτη), ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος κυρίως από χαμηλές νεφώσεις. Σταδιακά, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες το απόγευμα. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα σε όλες τις περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά έως 1 βαθμό Κελσίου πιο πάνω για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει μέχρι τους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 31 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και 23 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα και κυρίως κατά τις αυγινές ώρες, αναμένεται τοπική αραιή ομίχλη. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 14 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός, μετά τη διάλυση της πρωινής χαμηλής νέφωσης, θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Στα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 1 με 2 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη θα μας επηρεάσουν πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή από Βόρειο Αφρική, εκτοξεύοντας τις θερμοκρασίες γύρω στους 2 έως 5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την πιο μεγάλη απόκλιση από την κανονική θερμοκρασία θα την έχουν τα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό. Ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος, εκτός από τα ορεινά όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή άνοδο και στο εσωτερικό αναμένεται να φτάσει γύρω στους 38 βαθμούς Κελσίου (θερμοκρασίες Ιούλη). Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι σχετικά χαμηλά.

Την Παρασκευή αναμένεται να μας επηρεάσει ενισχυμένο, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα ρίχνοντας τις θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σε ότι αφορά την πρόβλεψη που έχουμε κάνει από την περασμένη εβδομάδα για ουσιαστική αλλαγή του καιρικού σκηνικού την τελευταία βδομάδα του μήνα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, φαίνεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμαίνεται σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Στα ορεινά τα βράδια η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέφτει τοπικά κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατεί ψύχρα. Σε αυτό το διάστημα φαίνεται να είναι και πιο αυξημένες οι πιθανότητες για τοπικές βροχές, αλλά είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει στο τέλος της βδομάδας.

Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 34 (μέγιστη) με 19 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 31 με 20 στα νότια και ανατολικά παράλια και 25 με 15 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ