Ιερέας ράντισε τους δρόμους που πέρασε το Gay Pride για να «καθαρίσουν»

Τα έχουμε δει και ακούσει όλα, ή τουλάχιστον αυτό νομίζουμε μέχρι τη στιγμή που μιας τέτοιας φύση είδηση κάνει την εμφάνιση της καταρρίπτοντας κάθε «μύθο που έχουμε χτίσει».

 


Article featured image
Article featured image

Αυτή τη φορά, το καμπανάκι χτύπησε στη Σερβία, όπου ιερέας κατέβηκε με πιστούς στο δρόμο και ακολουθώντας τη διαδρομή που πέρασε το Gay Pride, ράντισε με αγίασμα για να καθαρίσει το «μίασμα».

Μέχρι το 2015, το Pride ήταν απαγορευμένο, με την τότε κυβέρνηση να αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιου είδους διαδηλώσεις. Εντούτοις, και μετά την εκλογή της ομοφυλόφιλης Άνα Μπρνάμπιτς την Πρωθυπουργία τα δεδομένα άλλαξαν πολύ, με την πρώτη παρέλαση υπερηφάνειας να κεντρίζει το ενδιαφέρον τοπικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Βέβαια, ακόμη, μεγάλη μερίδα του Σερβικού λαού, σύμφωνα με κάποιες δημοσκοπήσεις άνω του 60%, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης, παραμένει αγκιστρωμένη στις ρατσιστικές και σκοταδιστικές αντιλήψεις.

Ένας από αυτούς, ήταν ο ιερέας που μετά το Pride, ακολούθησε την ίδια διαδρομή, για να καθαρίσει τους δρόμους με αγιασμό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ