Ο (βραβευμένος) σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης θα σου μάθει πώς να φτιάχνεις ταινίες αλλιώς

Με θέμα «Από DIY, έως την ευρωπαϊκή συμπαραγωγή», η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου παρουσιάζει τον βραβευμένο σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη στο masterclass «Κάνοντας ταινίες με διαφορετικό τρόπο παραγωγής».

 


Article featured image
Article featured image

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να μάθουν από τον Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η δράση ξεπερνά τον Ελληνικό χώρο, στο χρήσιμο αυτό εργαστήρι το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, και θα  αποτελείται από δύο δίωρα μέρη, ξεκινώντας στις 16:15 στο οίκημα της Ένωσης Σκηνοθετών (Οθέλλου 27,  1016 Λευκωσία).

 

Μέρος Α' (16:15 - 18:15)

Από DIY (Do It Υourself) έως Ευρωπαική Συμπαραγωγή

Στο πρώτο δίωρο του σεμιναρίου θα επικεντρωθούμε σε εναλλακτικούς τρόπους παραγωγής κυρίως των μικρού μήκους και την μετέπειτα προώθησή τους στα φεστιβάλ καθώς και την εμπορική εκμετάλλευσή τους. Αμέσως μετά, θα εξετάσουμε τί σημαίνει στην πράξη μια ευρωπαϊκή συμπαραγωγή για τον σκηνοθέτη και την δημιουργική του ελευθερία.

 

Μέρος B' (18:15 - 20:15)

Σκηνοθετική εμβάθυνση και μέθοδοι casting σε ταινίες υβρύδια ανάμεσα στα όρια doc και fiction

Στο δεύτερο δίωρο θα εμβαθύνουμε στην τέχνη της σκηνοθεσίας και μιας σύγχρονης εναλλακτικής κινηματογραφικής αφήγησης εξετάζοντας ταινίες που αμιφισβητούν τα όρια του σινεμά και έχουν ταυτόχρονα μια αξιοπρόσεκτη και λαμπρή φεστιβαλική και εμπορική πορεία.

 



Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης

 

*Το εργαστήρι θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

 

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 21/9. Ισχύει περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες: directorsguildcy@gmail.com

Γλώσσα Εργασίας: Eλληνικά

Eίσοδος: €10 γενική είσοδος, Δωρεάν για σκηνοθέτες και φοιτητές

Δηλώσεις Συμμετοχής (μέχρι 21/9): directorsguildcy@gmail.com Τηλ. Επικοινωνίας: 96375223


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ