Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Ενισχυμένο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Παρασκευή, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές ηλιόλουστος, στα ορεινά και ανατολικά θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί αρχικά μεταβλητοί αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση σε σχέση με εχτές και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς στο εσωτερικό, 28 έως 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 29 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια και 17 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και δροσερός. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 19 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή το Σάββατο, ενώ την Κυριακή σημειώνει μικρή άνοδο παραμένοντας όμως κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα βράδια αναμένεται κυρίως αίθριος και δροσερός καιρός.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το απόγευμα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Κυριακή. Τα βράδια αναμένεται κυρίως αίθριος και δροσερός καιρός.

Από την Τετάρτη μέχρι το τέλος του μήνα αναμένονται θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Όσον αφορά τις βροχές δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ωστόσο υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές την ερχόμενη εβδομάδα. Οι κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή αυτές τις μέρες είναι γύρω στους 32 (μέγιστη) με 18 (ελάχιστη) βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 29 με 19 στα δυτικά παράλια, 30 με 19 στα νότια και ανατολικά παράλια και 23 με 14 βαθμούς στα ορεινά (Πρόδρομος).



Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα παράλια, µέχρι πολύ ισχυροί 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη στα ανατολικά, ταραγµένη στα νότια, ενώ στα δυτικά και βόρεια παροδικά θα είναι ταραγµένη µέχρι κυµατώδης.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, αρχικά στα προσήνεµα παράλια µέτριοι µέχρι ισχυροί 4 µε 5 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη αλλά στα ανατολικά και αργότερα στα νότια παράλια, θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα νότια και τα ανατολικά, γύρω στους 23 στα δυτικά και βόρεια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια και στους 24 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά την Τρίτη θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ