Ελληνικό το πιο «βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο» [εικόνες]

Λίγα, μόλις, μέτρα μακριά από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Baswater του Λονδίνου βρίσκεται ή καλύτερα βρισκόταν ένα εστιατόριο που «εξυμνούσε» την ελληνική κουζίνα.

 


Article featured image
Article featured image

Πλέον, το ελληνικό εστιατόριο έκλεισε, αφού χαρακτηρίστηκε ως το πιο «βρώμικο εστιατόριο στον κόσμο» μετά από έλεγχο των κτηνιατρικών υπηρεσιών της πόλης του Λονδίνου, οι οποίες εντόπισαν στην κουζίνα του –και όχι μόνο- ό,τι πιο αηδιαστικό μπορείς να φανταστείς. 

Όπως αναφέρουν οι «The Times» του Λονδίνου, επικαλούμενοι ρεπορτάζ της εφημερίδας «Evening Standard», ο έλεγχος των κτηνιατρικών υπηρεσιών αποκάλυψε αβγά κατσαρίδων στα ντουλάπια που φυλάσσονταν οι φακές και άλλα όσπρια και περιττώματα ποντικών στον πάγκο προετοιμασίας φαγητού, ενώ μέσα σε βάζο με ταχίνι, ήταν έτοιμα να εκκολαφτούν αβγά μύγας. Παράλληλα στον ψυγειοκαταψύκτη της Ελληνικής Ταβέρνας «Ζορμπάς» βρέθηκαν σάπια προϊόντα, τα οποία κανείς δεν ξέρει αν σερβίρονταν και στους πελάτες.

Στον 60χρονο σεφ του εστιατορίου, ασκήθηκαν τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες που αφορούν τη δημόσια υγεία και την προστασία του καταναλωτή. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 13.500 ευρώ. Ο δικαστής Μάργκτ Κόλμαν του απαγόρευσε απ’ αορίστου την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος εστιάτορα και μάγειρα, ενώ σχολίασε ότι «ο Ζορμπάς ήταν ένα από τα πιο βρώμικα εστιατόρια που έχω δει».

Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που μπαίνει λουκέτο στον Ζορμπά. Το εστιατόριο έχει κλείσει για τους ίδιους λόγους από τις αρμόδιες υπηρεσίες πολλές φορές στο παρελθόν, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσίασε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια λειτουργίας του εστιατορίου στην πρώτη δίκη, η οποία είχε γίνει τον Ιούνιο του 2016.

 

Με πληροφορίες από: parikiaki.com, The Times, gazzetta.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ