3 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το Airbnb

Η πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών Airbnb έχει βρει πολλούς θαυμαστές διεθνώς αλλά, όσο περνά ο καιρός, κερδίζει όλο και περισσότερους πολέμιους.


Article featured image
Article featured image

Κυρίως γιατί οι τελευταίοι υποστηρίζουν πως αυτό ευθύνεται, σε πολλές περιπτώσεις, για τις κατακόρυφες αυξήσεις των τιμών ενοικίασης και για την ερήμωση γειτονιών από τους ντόπιους.

Ωστόσο, ο στόχος εδώ είναι να επισημάνουμε 3 παραμέτρους που θα πρέπει να προσέχετε κάθε φορά που κάνετε κράτηση μέσω Airbnb, ειδικά αν είστε πρωτάρηδες στη διαδικασία και επιθυμείτε να το δοκιμάσετε για τις διακοπές σας, όπως τα καταγράφει το popsugar.com.

 

1) Πολιτική ακύρωσης

Υπάρχει μία παράγραφος κάτω από τους «Κανόνες του σπιτιού/δωματίου», που αφορά στην πολιτική ακύρωσης που τηρεί ο ιδιοκτήτης του καταλύματος. Εκεί, θα δείτε αν το κατάλυμα που κοιτάτε έχει πχ. μέτρια, αυστηρή ή πολύ αυστηρή πολιτική ακύρωσης, κάτι που σχετίζεται άμεσα με το πόσα χρήματα θα λάβετε πίσω σε περίπτωση που ακυρώσετε την κράτησή σας, ανάλογα και με το πότε θα γίνει η εν λόγω ακύρωση. Επειδή, λοιπόν, άνθρωποι είμαστε και δεν ξέρουμε ποτέ τι μπορεί να προκύψει έστω και την τελευταία στιγμή και να ακυρώσουμε τις διακοπές μας, ας γνωρίζουμε, τουλάχιστον, τι ισχύει με την επιστροφή των χρημάτων μας.

 

2) Αξιολόγηση και Κριτικές

Σίγουρα, το προσωπικό γούστο του καθενός διαφέρει. Όμως, σε βασικά θέματα όπως καθαριότητα, τοποθεσία, παροχές κλπ. πόσο να απέχει η μία άποψη από την άλλη; Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, πριν ολοκληρώσετε την κράτησή σας να ελέγξετε τις κριτικές περασμένων επισκεπτών για να έχετε μια ιδέα για όσα θα συναντήσετε με την άφιξή σας στο κατάλυμα. Μην ξεχνάτε ότι οι φωτογραφίες που παρέχει ο ιδιοκτήτης στην καταχώρηση, δεν είναι πάντα αντιπροσωπευτικές της πραγματικότητας.

 

3) Τοποθεσία

Κάτω από την Αξιολόγηση και τις Κριτικές, υπάρχει και η κατηγορία «Τοποθεσία», όπου εκεί γίνεται μια σύντομη περιγραφή της τοποθεσίας που βρίσκεται το κατάλυμα: πόσα μέτρα από την πόλη/χώρα/πρωτεύουσα, τι καταστήματα έχει εκεί γύρω, πόσο απέχει από τις συγκοινωνίες κλπ. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι δυνατότητες έχει στο σύνολό του το κατάλυμα που επιθυμείτε να κλείσετε, ώστε να οργανωθείτε όσο καλύτερα γίνεται.


πηγη: huffingtonpost

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ