Η Σοφία Οικονομίδου αποδεικνύει τι πραγματικά σημαίνει «δύναμη ψυχής»

Δεν μας αρέσει να χρησιμοποιούμε τέτοιου είδους «βαριές» εκφράσεις. Ίσως γιατί έχουν φορεθεί τόσο πολύ όλο αυτό το διάστημα –κυρίως με λάθος τρόπο- που έχασαν το νόημα και την ουσία τους.

 


Article featured image
Article featured image

Όσο και να θέλεις όμως να αποφύγεις αυτές τις ξύλινες, όπως τις αποκαλούν, εκφράσεις υπάρχουν περιπτώσεις όπως αυτή της Σόφης Οικονομίδου από την Πάφο που ακόμη και το πιο κλισέ, παίρνει άλλη οντότητα.

Όχι, γιατί, η Σοφία είναι κάτι ξεχωριστό ή γιατί έκανε κάποια μεγαλειώδη πράξη. Αλλά γιατί πολύ απλά έκανε το αυτονόητο, δεν σταμάτησε μπροστά στις δυσκολίες που βρήκε μπροστά της, ούτε αναρωτήθηκε «γιατί σ’ εμένα», αντίθετα προχώρησε μπροστά εκπληρώνοντας κάθε της όνειρο. Και ναι, αυτό το απλό και το αυτονόητο χρειάζεται μεγάλη δύναμη ψυχής και σθένος για να το κάνεις.

Η ιστορία της Σοφίας πάει πίσω στο 1998, όταν αφότου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αμερική και λίγο πριν ξεκινήσει το μεταπτυχιακό της, ένα αυτοκινητικό ατύχημα της προκαλεί κρανιοεγκεφαλική κάκωση, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση για περίπου 4 μήνες. Ακολούθησαν χρόνιες θεραπείες σε Κύπρο και εξωτερικό με σκοπό την πλήρη αποκατάστασή της, στόχος ο οποίος δεν επετεύχθη εντελώς, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και προβλήματα λόγου.

Εντούτοις, αυτός δεν ήταν λόγος για να σταματήσει τη Σοφία από το να κατακτήσει το όνειρο της. Μόλις, χθες (29/9) και με 19 χρόνια καθυστέρηση, η Σοφία ορκίστηκε ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.    

 

Την ιστορία της Σόφης, ανέδειξε στο Pafos Press ο δημοσιογράφος Μάριος Ιγνατίου. Περισσότερο υλικό από την ορκωμοσία και πληροφορίες για την Σοφία Οικονομίδου μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ