Αυτές είναι οι καλύτερες ημέρες και ώρες για να ποστάρεις στα social media

Ανέβασες καινούργια φωτογραφία στο Instagram και ένα cool video στο YouTube. Κάνεις συνεχώς refresh για να τσεκάρεις πόσοι τα είδαν και πόσοι έκαναν like. Απογοητεύεσαι. Το πιο πιθανόν είναι πως δεν φταις εσύ, αλλά η μέρα και η ώρα που έκανες τα post σου. Εμ, τι νόμισες και το posting έχει στρατηγική.

 


Article featured image
Article featured image

Η Brafton, εταιρία που δραστηριοποιείται στο Content Marketing ανέλυσε λεπτομερώς πότε είναι η καταλληλότερη ώρα και μέρα για να κάνεις post, σε κάθε λογαριασμό που διαθέτεις.

 

Facebook: Προς το τέλος της εβδομάδας, μεταξύ Πέμπτης και Κυριακής. Αναρτήσεις γύρω στις 9 το πρωί ή λίγο μετά το μεσημέρι (μεταξύ 13.00- 15.00) τείνουν να έχουν αυξημένα views, άρα ίσως και περισσότερα like. 

Twitter: Το μέσο της εβδομάδας θεωρείται ιδανικός χρόνος για κάποιο tweet, ώστε να έχει μέγιστη επιτυχία. Τις Τετάρτες προτιμήστε το μεσημέρι και λίγο αργότερα, μεταξύ 15.00- 18.00 το απόγευμα.   

Linkedin: Χρησιμοποιείται κυρίως τις ώρες εργασίας. Τρίτες, Τετάρτες και Πέμπτες απόγευμα μέχρι τις 17.00 θεωρούνται ιδανικές.   

Instagram: Οι χρήστες εδώ είναι πιθανότερο να μπουν στην πλατφόρμα κυρίως κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού. Για περισσότερα like και σχόλια, προτιμήστε το διάστημα μεταξύ Δευτέρας και Παρασκευής από το μεσημέρι κι έπειτα, μέχρι αργά το βράδυ. 

YouTube: Για μεγαλύτερη απήχηση στα βίντεό σας, επιλέξτε να δημοσιεύετε το περιεχόμενο Σάββατο ή/και Κυριακή μεταξύ 09.00-11.00 το πρωί. Πέμπτες και Παρασκευές νωρίς το απόγευμα επίσης έχουν αποδειχθεί καλές ώρες για προσέλκυση views.   

Pinterest: Τα σαββατοκύριακα προτείνονται ως καταλληλότερο χρονικό διάστημα και η ώρα δεν παίζει καμία σημασία.  

 

 

Με πληροφορίες από LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ