Η κυπριακή ταινία με τους υπερήρωες και τα visual effects ανέβηκε στο διαδίκτυο

«Στην αρχή, δεν πιστεύαμε ότι μια τέτοια ιδέα θα ήταν εφικτό να γίνει πραγματικότητα, λόγω των πολλών visual effects που θα χρειαζόταν. Τελικά, όμως, είχαμε άδικο!».

 


Article featured image
Article featured image

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Υ.Κ.ΑΝ., Ανδρέας Σιεηττάνης, με τη βοήθεια των συνεργατών του, κατάφερε να φτιάξει κάτι που για πολλούς θα ήταν ανέφικτο να γίνει στην Κύπρο. Δημιούργησε μια ταινία με υπερήρωες και πολλά οπτικά εφέ, καταφέρνοντας μάλιστα να διακριθεί με το βραβείο καλύτερης ταινίας στο ‘Cyprus Comic Con 2016’, ενώ η ταινία έχει προβληθεί ήδη σε άλλα 6 κυπριακά φεστιβάλ, 2 ελληνικά, 1 στον Καναδά και 1 στις Η.Π.Α.

«Η ιδέα για την ταινία, προέκυψε τυχαία πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης που είχαμε μαζί με τον Δημήτρη Καφατάρη (ΚοτσίνισΜαν). Στην αρχή, δεν πιστεύαμε ότι μια τέτοια ιδέα θα ήταν εφικτό να γίνει πραγματικότητα, λόγω των πολλών visual effects που θα χρειαζόταν, αλλά μετά από συζήτηση με τον Παναγιώτη Βερρόπουλο (Visual Effects) και τον Νικόλα Λοΐζου (Διεύθυνση Φωτογραφίας), συνειδητοποιήσαμε ότι είχαμε λάθος. Κάπως έτσι προχωρήσαμε με το γράψιμο του σεναρίου», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Οι ηθοποιοί που λαμβάνουν μέρος στην ταινία το έκαναν όλοι αφιλοκερδώς, όπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, με τα γυρίσματα να διαρκούν τρεις μήνες και τις σκηνές να γυρίζονται εξ ολοκλήρου μέσα σε ένα εστιατόριο.

«Αρκετούς μήνες μετά, όταν πια είχε ολοκληρωθεί η ταινία, κάναμε πρεμιέρα στο ‘Cyprus Comic Con’, όπου κερδίσαμε το βραβείο καλύτερης τοπικής ταινίας. Στη συνέχεια είχαμε μια αρκετά πετυχημένη πορεία σε φεστιβάλ τόσο στην Κύπρο όσο και σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Καναδά και Αμερική», σημειώνει ο Ανδρέας Σιεηττάνης.

Η ταινία Υ.Κ.ΑΝ αφορά μια ομάδα μέτριων υπερηρώων, που αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν έναν κάπως διαβολικό κακό.

Πρόσφατα, και έπειτα από την ολοκλήρωση όλων της των υποχρεώσεων, η ταινία ανέβηκε ολόκληρη στο Youtube και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πιο κάτω.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ