Apus Apus στην Πάφο

Ένα κράμα από τη Φιλανδία, την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 


Article featured image
Article featured image

Apus Apus είναι η ονομασία ενός πετροχελίδονου, του οποίου η ετήσια αποδημητική του πορεία συνδέει τη Φιλανδία με την Κύπρο. Όπως ακριβώς και η καλλιτεχνική ομάδα που κρύβεται πίσω από συγκεκριμένο project.

Το project με τίτλο Apus Apus περιλαμβάνει μια έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, παράλληλα με ένα θεατρικό δρώμενο και μια ανοιχτή συζήτηση. Η δράση, διαπραγματεύεται  το θέμα της πολιτισμικής ταυτότητας και επιχειρεί να συμβάλλει στον συνεχώς μεταβαλλόμενο διάλογο, περί κοινών πολιτισμικών στοιχείων μεταξύ διαφορετικών λαών.

Μέσω των καλλιτεχνικών έργων που εκτίθενται, παρουσιάζονται οι διάφορες πολιτισμικές οπτικές της ταυτότητας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μέσα από τις ιστορίες γιαγιάδων, διαμέσου  των προσωπικών και συλλογικών μύθων και των αρχαιολογικών ευρημάτων.   

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 και συγκεκριμένα στο γενικότερο project Ανοικτές Σκηνές Μουττάλου, το οποίο φιλοξενεί παραστάσεις ανοικτού χώρου εμπνευσμένες από το τοπίο και τη γενικότερη ιστορία της περιοχής.

 

Τα μέλη της ομάδας είναι:

Αγγέλα Σταύρου, Αλεξία Αχιλλέως, Anna Ellmén, Antony Fredriksson, Armi Nurminen, Erik Mäkinen, Κωνσταντίνα Αχιλλέως, Outimaija Hakala, Ricardo Rodrigues Ferreira, Tuomas Venäläinen.


 

 

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Αχιλλέως και Αλεξία Αχιλλέως

Εγκαίνια: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 18.00

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα: ‘Η αίσθηση του σπιτιού, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 18.00

Θεατρικό δρώμενο: Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 19.00 και Σάββατο 4 Νοεμβρίου 19.00

Διάρκεια έκθεσης:  26 Οκτωβρίου – 6 Νοεμβρίου, 12.00- 19.00

Διεύθυνση: Χάνι του Ιμπραήμ, Μούτταλος (Κωνσταντίνου Κανάρη και Βασ. Όλγας)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ