Ένα διεθνές γαστρονομικό φεστιβάλ για εκλεκτικούς

Γεύσεις λεπτές και ραφιναρισμένες για εκλεκτούς ουρανίσκους. Πιάτα ευφάνταστα και άκρως δημιουργικά και καινούργιες τεχνικές μαγειρικής που σκοπό έχουν να εμπλουτίσουν και να αναβαθμίζουν την κουζίνα διεθνώς.

 


Article featured image
Article featured image

Το 6ο Premier Gastronomy Festival, θεωρείται πλέον ένας θεσμός της γαστρονομίας με μερικούς από τους πιο διάσημους σεφ από όλο τον κόσμο, να δηλώνουν το παρών τους κάθε χρόνο.

Η φετινή 6η διοργάνωση ταξιδεύει στο χειμερινό θέρετρο Μπάνσκο στην Βουλγαρία και θα φιλοξενηθεί στο πολυτελές resort Premier Luxury Mountain.

Η φετινή ατζέντα της διοργάνωσης επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις στο κοινό δεδομένου ότι οι εκδηλώσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για επαγγελματίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε μοντέρνες εκδοχές της κουζίνας της Λατινικής Αμερικής, που τα τελευταία χρόνια ανέρχεται ραγδαίως, στη νέα τάση της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.

 

Εκπαιδεύσεις

Πιο συγκεκριμένα, κορυφαία Brand names όπως η Le Cordon Bleu από το Μεξικό και η Le Cordon Bleu από το Περού αναλαμβάνουν να στήσουν ένα «φεστιβαλικό» σκηνικό προκειμένου να μυήσουν τους επαγγελματίες στις μοντέρνες τεχνικές μαγειρικής των αντίστοιχων χωρών. Όσοι λοιπόν παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα προγράμματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν εξωτικά γαστρονομικά μυστικά και πολύτιμες πληροφορίες εκ των «έσω» αναβαθμίζοντας το επίπεδο της εκπαιδευτικής τους κατάρτισης αναφορικά με τη διεθνή γαστρονομική κουλτούρα και τις τεχνικές ανάδειξης των γεύσεων και αρωμάτων της κάθε κουζίνας.

 

Εισηγητές

Εισηγητές θα είναι ο Μεξικανός Chef Aldo Omar Morales από την Le Cordon Bleu Mexico στη θεματική ενότητα «Μοντέρνα Μεξικάνικη Κουζίνα για 5* City & Resort Hotels» από 8-10 Νοεμβρίου και ο Περουβιανός Chef Gregor Funcke από την Le Cordon Bleu Peru, στη θεματική ενότητα «Μοντέρνα Περουβιανή Κουζίνα» από 14-16 Νοεμβρίου.

 

DEGUSTATION DINNERS

Τρίτη 7 Νοεμβρίου


Στις 7 Νοεμβρίου ο Chef Πολυχρόνης Δαμαλάς από το CAVO TAGOO της Σαντορίνης, δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα σε μια σειρά από μοναδικά degustation ετοιμάζοντας ένα μενού όπου θα παρουσιάζει μια δημιουργική σύνθεση της ιαπωνικής με τη βραζιλιάνικη κουζίνα.

 

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

Τη σκυτάλη στις 10 Νοεμβρίου παίρνει ο Chef Θάνος Στασινός, ο οποίος έχει εξειδικευτεί στη Nikkei κουζίνα, και είναι Chef στο ομώνυμο εστιατόριο 'ΝΙΚΚΕΙ' στο Κολωνάκι, στην Αθήνα, αναλαμβάνει να δώσει μια αντιπροσωπευτική γεύση στους επισκέπτες με ένα εκρηκτικό fusion του ιαπωνικού με το περουβιανό στοιχείο.

 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

Στις 11 Νοεμβρίου το δημιουργικό «παρών» στο φεστιβάλ δίνει ο και Chef Mario Perez από το εστιατόριο 'LEKA' της Βαρκελώνης. Θεματική του μενού που θα παρουσιάσει είναι η «Νέα τροπική κουζίνα», κάτι που στο άκουσμα και μόνο ιντριγκάρει τις αισθήσεις...

 

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου

Στις 15 Νοεμβρίου οι Chef Αθηναγόρας Κωστάκος και Αλέξης Ζόπας από το 'SCORPIOS' της Μυκόνου, εμπνέονται από την κυκλαδική κουζίνα την οποία συνδυάζουν με τη μεξικανική δημιουργώντας μια fusion εκδοχή των ελληνικών νησιωτικών γεύσεων με τα αρώματα της χώρας της σιέστας.

 

Σάββατο 17 & Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, 17 και 18 Νοεμβρίου, ο Executive Chef Joro Ivanov, πρόεδρος του Euro-Toque Βουλγαρίας, θα παρουσιάσει ένα μενού μοντέρνας βουλγαρικής κουζίνας βασισμένο σε φυσικές εγχώριες πρώτες ύλες. Οι επισκέπτες επίσης θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν οι ίδιοι αλλά και τα παιδιά τους με τον chef.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα αναλυτικά πακέτα συμμετοχής επισκεφθείτε το TIME OUT CYPRUS. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ