Αυστραλιανό start up φέρνει πίσω την Αρχαία Αθήνα μέσω της εικονικής πραγματικότητας

Σκέψου να έχεις γνωστές κατασκευές, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και της Αρχαίας Αγοράς, απευθείας στο VR headset, μέσα από φωτορεαλιστικές και αρχαιολογικά ακριβείς αποδόσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Το virtual relaty είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σε ταξιδεύει από μέρη όπως ο κόκκινος πλανήτης μέχρι και στο εσωτερικό διάφορων μουσείων καλών τεχνών. Πλέον, μάλιστα, όσοι ασχολούνται με την εικονική πραγματικότητα, μπορούν να περιηγηθούν σε μέρη της Αρχαίας Αθήνας, όπως αυτή ήταν οικοδομημένη πριν από 2.000 χρόνια.

Την ευκαιρία αυτή μας την προσφέρει μια startup εταιρεία από την Αυστραλία, η Lithodomos VR.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Simon Young, εκ των ιδρυτών της Lithodomos VR, έφτιαξε μια αναπαράσταση του Ωδείου του Αγρίππα, του μεγάλου συναυλιακού χώρου στο κέντρο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας, το οποίο «σήμερα είναι χάος από ερείπια», όπως ο ίδιος αναφέρει στην ιστοσελίδα Digitaltrends.

 



 

Κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της Αγοράς και της κατασκευής της «Διαδραστικής Ακρόπολης», ο Young συνειδητοποίησε ότι αυτός και η ομάδα του είχε αρκετό υλικό για να συνθέσει τα κομμάτια του πάζλ και να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

Η ομάδα πίσω από όλο αυτό το project, που μερικοί από αυτούς είναι αρχαιολόγοι, όπως και ο Young, επιμένουν στην λεπτομέρεια. Σκοπός της δημιουργίας του είναι να συνοδεύει τους ταξιδιώτες κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα, αλλά και να μεταφέρει τους μαθητές από την τάξη στην αρχαία ελληνική πρωτεύουσα.

 



 

«Υπάρχει αρκετό οπτικοακουστικό υλικό μέσα στο app και ταιριάζει απόλυτα με κάθε τάξη που μελετά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Φυσικά, όποιος τρέφει ενδιαφέρον για την τεχνολογία, θα βρει την εμπειρία ιδιαίτερα διαφωτιστική, καθώς δεν υπάρχει παρόμοιο app στην αγορά της εικονικής πραγματικότητας».



Κατέβασε το υπέροχο app εδώ:

Google Play: http://bit.ly/2vLyGKx

Oculus: http://ocul.us/2vTxPrb

Viveport: http://bit.ly/2vmWJP5

Apple: http://apple.co/2fh0i42


Πηγή: Digital Trends

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ