12 ανεκδιήγητοι τίτλοι κυπριακών ιστοσελίδων [εβδομάδα 30/9 - 6/10]

«Σοκ»!, «Θα χρειαστείς χάπια», «Αντέχεις να το δεις;», «Τρομακτικό», «Ανατριχιαστικό» και άλλα πολλά επίθετα και πομπώδεις εκφράσεις, που καθημερινά περνάνε από το timeline μας σε τίτλους ειδήσεων με -συνήθως- κεφαλαία γράμματα και πολλά θαυμαστικά και που σκοπό έχουν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον (με τον εντελώς λάθος τρόπο) και να κερδίσουν μερικά κλικ.

 


Article featured image
Article featured image

Όλα αυτά, βέβαια, συνοδεύονται και από τις ανάλογες φωτογραφίες, όπως για παράδειγμα, το χέρι που ξεπροβάλλει μέσα από τη θάλασσα ζητώντας βοήθεια (όταν η είδηση αφορά πνιγμό), για να προσδώσει ακόμη περισσότερη ένταση στο θέμα που δημοσιεύεται.

Και μπορεί εμείς να κάνουμε χιούμορ με τους επικούς τίτλος, αφού λόγω της καθημερινής τριβής με το αντικείμενο έχουμε πλέον την δυνατότητα να ξεχωρίζουμε το clickbait από τη σοβαρή είδηση (όχι πάντα με επιτυχία), εντούτοις υπάρχουν αρκετοί χρήστες οι οποίοι όντως επηρεάζονται από τα διάφορα συναισθηματικά φορτισμένα επίθετα και ενδεχομένως τρομοκρατούνται κάθε φορά που διαβάζουν τίτλους για ειδήσεις θανατηφόρων, εγκλημάτων και άλλων πολλών σχετικών.

Μέσα από αυτή την καινούργια στήλη, κάθε εβδομάδα θα μαζεύουμε και θα δημοσιεύουμε τίτλους και φωτογραφίες που πέρασαν από το timeline μας και φυσικά μας έκαναν... (τουλάχιστον) εντύπωση!

Αν κι εσείς έχετε αντίστοιχες περιπτώσεις που σας έκαναν εντύπωση, ελεύθερα στείλτε mail στο info@cityfreepress.com.cy.

 

«ΣΟΚ»: Η ξανφική και βίαιη ανατροπή αισθημάτων, εξηγεί ο Μπαμπινιώτης και μια συναισθηματική κατάσταση η οποία προκύπτει όταν διαβάζεις τα πιο κάτω, προσθέτουμε εμείς. (τίτλος ο αγανακτισμένος) 



 

 

...με άνδρα. Γιατί, ως γνωστό, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τους γκέι, έχουμε και φίλους γκέι, αρκεί να μην προκαλούν... καλή ώρα!  (τίτλος ο ομοφοβικός)

 

 

Μάλλον, έμμεση προτροπή να πας γρήγορα για αποτρίχωση. Και δεν αλλάζω ούτε λέξη. (τίτλος ο μεταφυσικός)



 



 

Μετά το ΣΟΚ, οι χωρισμοί-βόμβα είναι από τα πιο αγαπημένα κλισέ που χρησιμοποιούνται σε τίτλους μπας και εκραγούν τα νούμερα. (τίτλος ο ονειροπόλος)



 

 

Άτε ολαν τζαι κανεί, με τούτον θα ασχολούμαστεν τωρά; (τίτλος ο φεμινιστικός) 



 

Κι εμείς αυτό αναρωτιόμαστε, συνέχεια. Πώς είναι δυνατόν;  (τίτλος ο απηυδισμένος)





 



Απλή απορία, το πουλί σε μαύρο φόντο τι ρόλο παίζει;  (τίτλος ο οικολογικός)



 

 

Ελλιπής πληροφόρηση. Δεν μάθαμε ποτέ ποιος ήταν ο Άγιος.  (τίτλος ο Θεοσεβούμενος) 



 

 

Μαύρη σαν καλιακούδα. Τρία πουλάκια κάθονταν, διαβάζοντας Νερούδα. (τίτλος ο ποιητικός)



 



Και βλέπω κάτι όνειρα που με τρομάζουν και ξυπνάω. Αθάνατε Τριαντάφυλλε. (τίτλος ο προφητικός) 



 

 

Η πάλην του λαού... της Χριστιάνας. (τίτλος ο χαζοχαρούμενος)



 

 

Σύμφωνα με τελευταίες επιστημονικές έρευνες, οι ξανθές εγκαταλείπουν τη σκηνή του ατυχήματος, οι μελαχρινές κρύβονται πίσω από το τιμόνι και οι κοκκινομάλλες καλούν την αστυνομία. (τίτλος ο σεξιστικός)    


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ