Το ClimateLaunchpad 2017 έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο

Start-ups από 35 χώρες θα βρεθούν στην Κύπρο για να διαγωνιστούν στον Τελικό του μεγαλύτερου διαγωνισμού ιδεών πράσινης τεχνολογίας παγκοσμίως.  

 


Article featured image
Article featured image

Ο παγκόσμιος τελικός, θα διεξαχθεί φέτος στις 17 και 18 Οκτωβρίου για πρώτη φορά στην Κύπρο, φέρνοντας στη Λεμεσό 105 start-ups από 35 χώρες. Η διήμερη εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί στους Χαρουπόμυλους Λανίτη όπου αναμένεται να δώσουν το παρών τους πέραν των 400 ατόμων από τον επιχειρηματικό, επενδυτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Όσοι παρευρεθούν στον Παγκόσμιο Τελικό, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, να γνωρίσουν από κοντά την επόμενη γενιά επιτυχημένων start-ups από όλο τον κόσμο και να εμπνευστούν από φρέσκιες, καινοτόμες ιδέες. Πιο συγκεκριμένα, στις 17 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ο ημιτελικός, όπου τα 105 start-ups θα παρουσιάσουν την ιδέα τους μπροστά από την κριτική επιτροπή με στόχο να κερδίσουν μια από τις 15 θέσεις στον τελικό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη μέρα της εκδήλωσης, 18 Οκτωβρίου. Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων start-ups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Επιπρόσθετα, οι start-ups  θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC, όπως για παράδειγμα τις αστικές αειφόρες μεταλλάξεις, την αειφόρο χρήση γης, την αειφόρο παραγωγή και τις περιβαλλοντικές μετρήσεις και χρηματοδότηση.

Όσοι παρευρεθούν θα μπορούν να συμμετάσχουν σε εξειδικευμένα και ενδιαφέροντα εργαστήρια τα οποία θα διεξάγονται από έμπειρα άτομα του χώρου. Η διήμερη εκδήλωση θα περιλαμβάνει επίσης ομιλίες από καταξιωμένους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο που είναι ειδικοί στον τομέα της αειφόρου ανάπτυξης καθώς και networking sessions.

Ο φετινός διαγωνισμός σηματοδοτεί την τέταρτη έκδοση του μεγαλύτερου διαγωνισμού πράσινων ιδεών παγκοσμίως, που διεξάγεται πλέον σε 35 χώρες. Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας, βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις.

Φέτος, περισσότερα από 1000 start-ups υπέβαλαν τις ιδέες τους και πέρασαν από τα στάδια της αξιολόγησης, των bootcamps και του Εθνικού Τελικού που πραγματοποιήθηκε σε κάθε χώρα ξεχωριστά, όπου επιλέχθηκαν οι κορυφαίες ιδέες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα τους στον Παγκόσμιο Τελικό. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσει η ‘Growgreen’, μια ομάδα μαθητών η οποία παρασκευάζει λίπασμα από χρησιμοποιημένο καφέ σε μορφή γλάστρας, η ‘Εchofixer’  η οποία κατασκευάζει καινοτόμα συστήματα απορρόφησης ήχων από ανακυκλωμένο χαρτί και η ‘Be Right Bag’, η οποία παράγει τσάντες από χρησιμοποιημένο χαρτί, εμποτισμένες με σπόρους που μπορούν να φυτευτούν.

Αρμόδιος φορέας για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Τελικού είναι η Chrysalis LEAP, η πρώτη κυπριακή πλατφόρμα επιτάχυνσης ιδεών, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων, ενώ ο τελικός έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP και Platinum Sponsor της εκδήλωσης είναι η PwC Κύπρου. O κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC δήλωσε: «Η διεξαγωγή του Παγκόσμιου Τελικού ClimateLaunchpad στην Κύπρο επιβεβαιώνει τη συλλογική προσπάθεια που καταβάλλεται για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στον τόπο μας ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης.

Είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας σε αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση και ως στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα της μέσα από μια σειρά δράσεων αλλά και την ουσιαστική εθελοντική συμμετοχή των ανθρώπων μας με απώτερο στόχο τη δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων στον τόπο μας». 

 

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τις εγγραφές, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://climatelaunchpad.org/grand-final/


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ