Δροσίζει ο καιρός αλλά δεν φαίνεται να φέρνει βροχές

Μπορεί χθες Κυριακή (8/10) να πήραμε μια μικρή γεύση από βροχή και φθινοπωρινό σκηνικό, κυρίως αυτοί που βρέθηκαν στα ορεινά, αλλά μέχρι εκεί. Προς το παρόν, σύμφωνα με τις νεότερες προβλέψεις του kitasweather, ο καιρός αυτή την εβδομάδα, μπορεί να είναι πιο δροσερός, αλλά η θερμοκρασία παραμένει σε ψηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ το ενδεχόμενο βροχής παρουσιάζεται απομακρυσμένο.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά, το σύστημα που μας επηρέασε κινήθηκε ανατολικά. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, αρχικά ασθενείς, μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 27 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο δυτικό ¼ του νησιού δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά στα παράλια μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ αλλά σύντομα εξασθενούν στα 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 15 έως 17 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Το απόγευμα στα ορεινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι εξασθενούν σε σχέση με σήμερα ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο αλλά παραμένει λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Περεταίρω εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη και Παρασκευή ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη.

 

Τι αναφέρει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής, σχετικά χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Το απόγευµα, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και στα παράλια µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα ανατολικά παράλια λίγο ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να δώσουν µεµονωµένες ελαφρές βροχές, κυρίως στα δυτικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς αλλά αρχικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα δυτικά και βόρεια παράλια, λίγο ταραγµένη, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 17 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 20 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 18 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και το απόγευµα στα προσήνεµα παράλια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέµπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ