Και τώρα, τι θα γίνει με τις αφίσες με το πρόσωπο της Μαρί-Ελένης;

Τους τελευταίους μήνες η Κύπρος γέμισε με αφίσες στις οποίες απεικονίζεται η τετράχρονη Μαρί-Ελένη, την οποία απήγαγε ο Νορβηγός πατέρας της, τον περασμένο Απρίλιο, έξω από Νηπιαγωγείο στη Λευκωσία.

 


Article featured image
Article featured image

Από την πρώτη μέρα, ουκ ολίγοι έσπευδαν να κοινοποιήσουν τη φωτογραφία του παιδιού, τόσο μέσω των social media όσο και στους δρόμους.

Την περασμένη Δευτέρα -σχεδόν 6 μήνες μετά την απαγωγή της- ο πατέρας παραδόθηκε στις νορβηγικές Αρχές, ενώ η μικρή από χθες (10/10) βρίσκεται μαζί με τη μαμά της.

Και τώτα τί γίνεται; Τι θα γίνει με τις αφίσες που βρίσκονται παντού, στον δρόμο, στα πάρκα, στα οδοφράφγματα, σε καταστήματα και εστιατόρια;

Όλοι εμείς που με τον τρόπο μας βοηθήσαμε στον εντοπισμό της, ήρθε η ώρα να την προστατεύσουμε ξανά.

Την επόμενη φορά που βρεθείς απέναντι σε αφίσα της Μαρί-Ελένης η οποία έχει ξεμείνει, απλώς σκίσε την και πέταξε την στον πλησιέστερο κάδο.


Πρέπει να κατέβουν οι αφίσες της Μαρί-Ελένης από τους τοίχους.


Η CITY επικοινώνησε με τον Σύνδεσμο Στήριξης Κακοποιημένων και Άπορων Παιδιών «Παιδικό Χαμόγελο», με το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Τζοβάνης Σαββίδης, να τοποθετείται σχετικά:

«Εμείς, ως σύνδεσμος Παιδικό Χαμόγελο υποστηρίζουμε πως πρέπει να κατέβουν οι αφίσες με τη φωτογραφία του παιδιού από τους δρόμους. Από τη στιγμή που το παιδί βρέθηκε και επέστρεψε στην αγκαλιά της μητέρας του, πρέπει να το προστατέψουμε και να το βοηθήσουμε να μην πληγωθεί ψυχολογικά, σε μεγαλύτερο βαθμό. Ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και αν το παιδί βλέπει το πρόσωπό του κολλημένο σε όλους σχεδόν τους δρόμους, θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην ψυχολογία του».



Με την ίδια ευαισθησία, λοιπόν, που βοηθήσαμε στον εντοπισμό της Μαρί–Ελένης, ας κινηθούμε και τώρα!



*Το συγκεκριμένο άρθρο, επίσης θα κατέβει εντός λίγων ημερών.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ