Η Ελενίτσα αφηγείται…

Article featured image
Article featured image

Η μουσικοπαιδαγωγός Ελενίτσα Γεωργίου παρέα μ’ ένα βιολί, ένα λαούτο και μικρά αντικείμενα που ζωντανεύουν μέσα από τα παραμύθια της, σας προσκαλεί να ακούσετε τις ιστορίες της και να μάθετε τι σκαρώνει η Κουταλού, ο Ρεβιθάς τζαι η Κουτσουκουτού πάνω σε μια τρανταφυλλιάν! «Ο Άνεμος ούλλους θα σας πάρει σ’ έναν κάστρο τζει ψηλά, πο’ σιει σιύλλους πεινασμένους τζ’ έναν παπά που ‘βρεν πελάν»!

Μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών, κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των πέντε ετών!

Στην παράσταση, πέραν από την Ελενίτσα Γεωργίου (αφήγηση/τραγούδι), συμμετέχουν επίσης οι Χρίστος Χειμωνίδης (αυτοσχεδιασμός/λάφτα/πολίτικο λαούτο) και Μάριος Παύλου (βιολί).

Κυριακή 25 Μαΐου, ‘Πρακτορείο’, Αγ. Ομολογητές, Λευκωσία, €7 (αδέλφια €5). Πληρ. 99044055, eidekanou@gmail.com.

Το «who is who» της δημιουργού

Η Ελενίτσα Γεωργίου είναι κάτοχος πτυχίου Μουσικής από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσ/νίκη) και μεταπτυχιακού στην Μουσική και τις Δημιουργικές Τέχνες στην Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ (Ην. Βασίλειο). Έχει παρακολουθήσει εντατικά μαθήματα Μιμικής και Σωματικού Θεάτρου, Μουσικοπαιδαγωγικών (Orff, Dalcroze) και Αφήγησης/ Συγγραφής Παραμυθιών. Έχει διοργανώσει και λάβει μέρος σε καλλιτεχνικές/μουσικοπαιδαγωγικές παραστάσεις για ενήλικες και παιδιά, καθώς και σε συναυλίες Παραδοσιακής μουσικής (τραγούδι). Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και αφηγήτρια σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Αγγλία. Συνεργάζεται με το Υπουργείο Παιδείας, κάνοντας διαδραστικά εργαστήρια σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, για την ανάπτυξη της φωνής των μικρών παιδιών. Επίσης, είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την παρουσίαση ενός διαδραστικού κύκλου Μουσικών Παραμυθιών, τα οποία έχουν στόχο να διδάξουν τα παιδιά βασικά στοιχεία της μουσικής και να γνωρίσουν τα παιδιά τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας, μέσω έργων μεγάλων συνθετών. Θα τη δείτε να παίζει ακούραστη παιχνιδοτράγουδα όπου υπάρχουν παιδάκια…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ