Αν δεν ήμουν [...] θα ήθελα να είμαι [...]

20 άτομα στην Κύπρο μάς λένε τι δουλειά θα ήθελαν να κάνουν... αν δεν έκαναν τη δουλειά που κάνουν.

 


Article featured image
Article featured image

Λένε, πως όταν κάνεις μια δουλειά που αγαπάς, τότε δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου. Ακούγεται ιδανικό, αλλά πόσοι στ’ αλήθεια το καταφέρνουν;

Δυστυχώς, για την πλειοψηφία αυτό μοιάζει με άπιαστο όνειρο, αφού η πραγματικότητα και η ανάγκη για επιβίωση δύσκολα συνάδουν με τα όνειρα που κάναμε ως παιδιά ή και μεγαλύτεροι σε σχέση με το επάγγελμα που θα θέλαμε να ακολουθήσουμε στη ζωή μας.

Πόσες φορές, αλήθεια, έχεις σκεφτεί να τα παρατήσεις όλα και να ακολουθήσεις αυτό που ήθελες από μικρός; Πόσες φορές δεν έκλεισες τα μάτια και ονειρεύτηκες να έχεις τη δική σου φάρμα, το δικό σου οινοποιείο, ή τη δική σου επιχείρηση με γλυκά και φαγητά; Μέχρι, βέβαια, τη στιγμή που χτυπά το τηλέφωνο από τον προϊστάμενό σου για να σου υπενθυμίσει ότι το deadline λήγει σε μισή ώρα.

Επειδή ζούμε σε μια εποχή που η φράση «Να λες δόξα σοι ο Θεός που έχεις δουλειά» ακούγεται πιο συχνά και από κόρνα στα φανάρια του Καλησπέρα και επειδή τα όνειρα, ακόμη τουλάχιστον, δεν έχουν φορολογηθεί, ζητήσαμε από 20 άτομα να μας συμπληρώσουν τη φράση «Αν δεν ήμουν […] θα ήθελα να είμαι [...]».

 

Αν δεν ήμουν δασκάλα, θα ήθελα να είμαι ιδιοκτήτρια ΣΠΑ. Για να έχω αμέτρητες και δωρεάν ημέρες χαλάρωσης. Και αν έβγαζα και αρκετά χρήματα, θα σχεδίαζα και ρούχα, για το κέφι μου.

Νάταλη, 28

 

Αν δεν ήμουν υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων σε μεγάλη εταιρεία, θα ήθελα να είμαι καφετζού. Ναι, να έχω το δικό μου παραδοσιακό καφενείο.

Άννα, 43





 

Αν δεν ήμουν κομμωτής, θα ήθελα να είμαι γυμναστής.

Αντρέας, 22

 

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος θα ήθελα να ήμουν εξερευνητής. Να κάνω ταξίδια και να μάθω τον κόσμο.

Γιώργος, 32

 

Αν δεν ήμουν στις δημόσιες σχέσεις, θα ήθελα να είμαι Entertainer! Τραγουδίστρια, Ηθοποιός, αλλά και  Δημοσιογράφος. Διάλεξε και πάρε!

Άρτεμις, 30

 

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να είχα το δικό μου beach bar σ’ ένα εξωτικό νησί. Βέβαια, ακόμη ελπίζω!

Μαρία, 39

 

 

Αν δεν ήμουν τεχνικός υπολογιστών, θα ήθελα να είμαι φωτογράφος (όχι γάμων) ή graphic designer, γιατί είναι πιο δημιουργικό.

Μάριος, 27

 

Αλλά αν δεν ήμουν DJ, θα ήθελα να είμαι ανθοπώλης. Μου αρέσει η ηρεμία και η ησυχία.

Chris, 30

 

Αν δεν ήμουν marketer θα ήθελα να ήμουν φωτογράφος, όχι σε γάμους και βαφτίσια. Θα ήθελα να φωτογραφίζω τοπία και ζώα, να αποτυπώνω τις αγνές στιγμές της ζωής.

Μαρία, 26





 

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να παίζω ακορντεόν σε μια τεράστια μπάντα και να δικαιολογώ όλες τις παραξενιές του χαρακτήρα μου με ένα «αφού είμαι καλλιτέχνης».

Αντωνία, 29

 

Αν δεν ήμουν ιχθυολόγος, θα ήθελα να είμαι βιολόγος. Είναι η άλλη μεγάλη μου αγάπη. 

Ανδρέας 28

 

Αν δεν ήμουν ακαδημαϊκός, ραδιοφωνικός παραγωγός και παρουσιαστής θα ήθελα να είμαι πιλότος, γιατί είμαι άτομο που του αρέσουν τα ταξίδια, να γνωρίζω νέες κουλτούρες και πολιτισμούς και γιατί τα πάντα βλέποντάς τα από ψηλά είναι πιο ωραία!

Μάρκος, 37

 



Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να έχω τη δική μου gallery και να βρίσκομαι καθημερινά ανάμεσα σε έργα τέχνης.

Μυρτώ, 43



 

Αν δεν ήμουν λογιστής, θα ήθελα να είμαι καπετάνιος γιατί μου αρέσει να επιβιώνω στις φουρτούνες

Αντρέας, 29

 

Αν δεν ήμουν μηχανολόγος, θα ήθελα να ήμουν γυμναστής.

Κώστας, 29

 

Αν δεν ήμουν αυτό που είμαι, που δεν ξέρω τι είμαι, δεν μπορώ να το καθορίσω εγώ αυτό, θα ήθελα να ήμουν νεράιδα αδέσποτων σκυλιών για να πραγματοποιώ τις επιθυμίες τους.

Πράξια, 30

 

Αν δεν ήμουν πλαστικός χειρουργός του photoshop και είχα λεφτά, το μόνο πράγμα που θα ήθελα να κάνω είναι να βοηθάω κόσμο, κάτι σαν εθελόντρια, θα ήθελα να πάω Αιθιοπία να βοηθάω τα μωρά, θα ήθελα να πάω στην παιδική στέγη και να βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ. Όνειρό μου είναι να πάω στο Πούερτο Ρίκο και να προσφέρω στους ανθρώπους εκεί, με όποιο τρόπο μπορώ. Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται δουλειά, αλλά εγώ αυτό θα ήθελα να κάνω

Μαρία, 40



 

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να είμαι παραμυθάς γιατί τα παιδιά χρειάζονται λίγο γέλιο σ’ ένα κόσμο μπάχαλο.

Μάριος, 28

 

Αν δεν ήμουν επιχειρηματίας θα ήθελα να είμαι αστροναύτης ή παλαιοντολόγος, γιατί είναι απωθημένα από τα παιδικά μου χρόνια!

Γιώργος, 28

 

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να είμαι οινολόγος. Να έχω ένα μικρό οινοποιείο στο χωριό, μέσα στους δικούς μου αμπελώνες, με υπέροχη θέα, και να κάνω παραγωγή τόση όση για να έχω ένα καλό εισόδημα από το κρασί που θα φτιάχνω!

Δημήτρης, 31


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ