Επιστρέφουν τα προφυλακτικά με μεγέθη; [small, medium, large, xlarge]

Το να συζητάμε, το 2017, για το αν η χρήση του προφυλακτικού είναι απαραίτητη, κυρίως όταν δεν έχει κάποιος σταθερό σύντροφο, θεωρείται τουλάχιστον άτοπο. Εντούτοις, και παρά την πλήρη απομυθοποίηση της σεξουαλικής ζωής, είναι πολλοί άντρες εκεί έξω –κυρίως οι πιο νεαροί- που ακόμη διστάζουν και νιώθουν άβολα να ζητήσουν προφυλακτικά από το φαρμακείο.

 


Article featured image
Article featured image

Φαίνεται πάντως, ότι πάνω σε αυτή την ήδη αμήχανη στιγμή θα προστεθεί ένα επιπλέον βάρος, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Times επιστρέφουν στην αγορά τα προφυλακτικά με μεγέθη. Οι παλαιότεροι ίσως τα θυμούνται και φυσικά θα θυμούνται και το πόσο περίεργα ένιωθαν όταν έπρεπε να επιλέξουν το σωστό μέγεθος.

«Ποιος είπε ότι το μέγεθος δεν μετράει;» γράφουν οι  New York Times σε ένα  άρθρο από το οποίο δεν λείπει το χιούμορ. «Βεβαίως μετράει: οι άντρες νιώθουν συχνά άβολα όταν φορούν το προφυλακτικό, με το πιο κοινό παράπονο να είναι η κακή προσαρμοστικότητα του αντισυλληπτικού προϊόντος», σε σημείο που -όπως μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει- «μόνο το ένα τρίτο των Αμερικανών τα χρησιμοποιεί».

Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα πλέον: μια ομάδα παραγωγών και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, έχουν ολοκληρώσει δοκιμές για τα πρώτα «ειδικά προσαρμοσμένα» προφυλακτικά, σχεδόν σαν ένα κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του χρήστη. Στην Ευρώπη δεν έφτασαν ακόμα, αλλά μια εταιρεία που εδρεύει στη Βοστόνη ξεκίνησε να πωλεί προσαρμοσμένα προφυλακτικά σε 60 διαφορετικά μεγέθη, σε συνδυασμούς με 10 μήκη και 9 διαφορετικές διαμέτρους. Κανένας δεν θα μείνει παραπονούμενος, δεδομένου ότι μια μελέτη σε 1.661 άνδρες από διάφορες χώρες, έδειξε ότι το 83% από αυτούς χρειάζονται μικρότερο νούμερο από τα τυποποιημένα προφυλακτικά.

Οι ειδικοί των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών ελπίζουν ότι η καινοτομία θα οδηγήσει σε μια νέα έκρηξη στις πωλήσεις προφυλακτικών τα οποία συνιστούν τη μόνη μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων και ταυτόχρονα προστασίας των μολύνσεων. Για το λόγο αυτό, κατά την FDA, θα πρέπει να θεωρούνται ως  «ιατρικά σκευάσματα».

Ναι αλλά και πάλι, σκέψου πώς θα αισθανθεί κάποιος όταν μπει στο φαρμακείο και πρέπει να ζητήσει small;

 

Με πληροφορίες από protagon.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ