«Το Melios Pet Park λειτουργεί κανονικά»

Αυτή ήταν η πρώτη δήλωση του ιδιοκτήτη του ζωολογικού πάρκου Melios Zoo, όταν επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε αν πραγματικά ισχύουν οι φήμες αλλά και οι επιστολές που αναφέρονται στο κλείσιμο του πάρκου.

 


Article featured image
Article featured image

«Η κατάσταση είναι πολύ απλή και πολύ περίπλοκη την ίδια στιγμή. Με το έτσι θέλω, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες προσπαθούν να με παρουσιάσουν ως τον χειρότερο άνθρωπο του κόσμου. Και όλα αυτά, θεωρώ, ότι γίνονται γιατί από το 2006 καταφέρομαι εναντίον τους νομικά, για όλες τις λάθος -και κατά τη γνώμη μου παράνομες- αποφάσεις, που λήφθηκαν κατά της λειτουργίας του ζωολογικού πάρκου» λέει ο κ. Μέλιος Μενελάου. 

 

Οι τελευταίες εξελίξεις

Σε συνέχεια της διαμάχης μεταξύ κρατικών υπηρεσιών και του ιδιοκτήτη του πάρκου κ. Μενέλαου Μενελάου, το Τμήμα Πολεοδομίας αφαίρεσε τη σχετική άδεια από το πάρκο, με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να ακολουθούν την ίδια τακτική, μη ανανεώνοντας την άδεια λειτουργίας του πάρκου, ως ζωολογικό κήπο, στις 25 Σεπτεμβρίου.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κύριος Μενελάου, από το 2014 παρέδωσε την άδεια λειτουργίας του πάρκου στη διεύθυνση του αρμόδιου τμήματος, αναφέροντας πως αφού δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει ως νομιμοποιείται, τότε δεν θέλει την άδεια και θα περιμένει μέχρι το δικαστήριο καταλήξει στις αποφάσεις του. «Από το 2014 έως σήμερα, το πάρκο λειτουργεί αποκλειστικά ως pet shop και τα ζώα που εισάγω, έχουν όλες τις νόμιμες άδειες, εγκρίσεις και ελέγχους, τόσο από το Τελωνείο όσο και από τις Κτηνιατρικές και Υγειονομικές Υπηρεσίες του κράτους.

Εντούτοις, επειδή εκκρεμούν αγωγές εναντίον τους στο Ανώτατο Δικαστήριο, προχώρησαν στις τελευταίες αποφάσεις, για να με πιέσουν ακόμη περισσότερο και να καταλήξουμε σε εξώδικη επίλυση του προβλήματος. Εκβιασμούς στους οποίους δεν πρόκειται να ενδώσω», ξεκαθαρίζει ο κ. Μενελάου.

 

Κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο τα ζώα;

Μέσα στο γενικό μπέρδεμα που επικρατεί γύρω από την υπόθεση, ο Κυριάκος Κυριάκος, Σύμβουλος ΠτΔ για θέματα Ευημερίας και Προστασίας των ζώων, απέστειλε πρόσκληση με την οποία καλεί σε σύσκεψη για το θέμα των ζώων που φιλοξενούνται στον Ζωολογικό Κήπο στους Αγίους Τριμιθιάς, θέτοντας το ερώτημα «Τι θα απογίνουν τα ζώα, μετά το κλείσιμο του πάρκου;».

Όπως αναφέρει ο κ. Μενελάου, τα ζώα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση και ζουν σε εξαιρετικές συνθήκες και δεν τίθεται ζήτημα πώλησης ή εγκατάλειψής τους. «Παράλληλα με το Ανώτατο Δικαστήριο, έχω επικοινωνήσει και με Βρυξέλες και το ευρωπαϊκό, οι οποίοι με καθοδήγησαν για το πως πρέπει να κινηθώ. Εντούτοις, οι ίδιοι δεν μπορούν να αναλάβουν δράση, πριν λάβει απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου. Αυτό, το γνωρίζουν, γι’ αυτό συνεχώς αναβάλλεται η εκδίκαση της υπόθεσης και λαμβάνω επιστολές για εξώδικη εξεύρεση λύσης. Η απόφαση για αφαίρεση των αδειών μου, ήταν λάθος. Ήμουν ο πρώτος και ο μοναδικός ιδιοκτήτης ζωολογικού πάρκου στην Κύπρο που διέθετε αυτές τις άδειες και πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις. Πιστεύω στη δικαιοσύνη και θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα, η θα αποδοθεί», καταλήγει ο κ. Μενελάου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ