Θα έπρεπε να υπάρχουν τουαλέτες στα κυπριακά highway;

Από προσωπική εμπειρία, θεωρείτε πως είναι ανάγκη να υπάρχουν χώροι υγιεινής στους αυτοκινητόδρομους του νησιού, ή μήπως αυτό είναι μια πολυτέλεια κυρίως λόγω μικρών αποστάσεων;

 


Article featured image
Article featured image

Το συγκεκριμένο θέμα, έθιξε πρόσφατα η Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του οργανισμού REACTION [...>>> δες εδώ σχετικό άρθρο], η οποία δέχτηκε αρκετές σχετικές καταγγελίες από οδηγούς λεωφορείων, αλλά και επαγγελματίες οδηγούς στην Κύπρο.

Οι καταγγελίες έκαναν λόγο για δυσοσμία και ανθρώπινα περιττώματα πλησίον του αυτοκινητοδρόμου, καθώς οι οδηγοί χρησιμοποιούν μερικούς χώρους στους αυτοκινητόδρομους ως «εναλλακτική λύση» της τουαλέτας.

Συγκεκριμένα, ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας, Μάριος Σταύρου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Κύπρος είναι ίσως η μοναδική χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν έχει χώρους υγιεινής στους αυτοκινητοδρόμους της».

Η CITY επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του Τμήματος Δημοσίων Έργων στην Κύπρο, ο οποίος μας εξήγησε τους λόγους που δεν υπάρχουν τουαλέτες στους αυτοκινητόδρομους του νησιού.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «Μπορεί να μην έχουμε τουαλέτες στους αυτοκινητόδρομους, αλλά έχουμε αρκετές εξόδους που οδηγούν σε διάφορους χώρους εστίασης. Επίσης, οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές που θα ήταν άσκοπο να δημιουργήσουμε τουαλέτες».

Εσείς τι λέτε; Θα έπρεπε να υπάρχουν τουαλέτες στα highway της Κύπρου;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ