Ένα φεστιβάλ θεάτρου που θα διαρκέσει για 45 ημέρες

«Δημιουργία: ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνεις τη ζωή», Εμμάνουελ Καντ.

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή την πιο πάνω ρήση του Εμμάνουελ Καντ, το Θέατρο Τσέπης προτείνει ένα μικρό φεστιβάλ θεάτρου με διάρκεια 45 ημερών.

Σε συνεργασία με Οργανισμούς, Δήμους, Φορείς και Κοινότητες, το φεστιβάλ ταξιδεύει σε όλη την Κύπρο παρουσιάζει παλιές και καινούριες δουλειές του Θεάτρου Τσέπης, παρέα με μια ομάδα νέων δημιουργών!

Αρχή κάνουν με την καινούρια τους παραγωγή για παιδιά που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Μάιο στις Σέρρες και επιστρέφει τώρα στην Κύπρο ανανεωμένη! «Ένα Γράμμα… μια φορά – η Ιστορία της Πριγκίπισσας Αμέλιας» της Μαρίας Σωκράτους, ενώ τέλη Νοεμβρίου επιστρέφει λόγω αυξημένης ζήτησης η περσινή χριστουγεννιάτικη παράστασή μας «Η Πριγκίπισσα και το Μπιζέλι… αλλιώς».

Για τους πολύ μικρούς φίλους από 8 μηνών, επιστρέφει μόνο σε Λεμεσό και Λευκωσία η διαδραστική παράσταση «Στον Κήπο μας». Για τους μεγαλύτερους, γίνεται μια βουτιά σε ιστορίες από το παρελθόν και προτείνοντας την  «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» που παρουσιάζεται ξανά σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ και ΟΕΛΜΕΚ και στις 4 πόλεις.

Οι πιο πάνω παραστάσεις παρουσιάζονται από την Μπαλωμένη Τσέπη σε σχολεία Προδημοτικής, Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο.

Τέλος, παρουσιάζεται η παγκόσμια πρώτη του θεατρικού κειμένου του γνωστού σύγχρονου Αμερικάνου συγγραφέα Richard Vetere, «Η Κλυταιμνήστρα στον Άδη» που γράφτηκε ειδικά για το Θέατρο Τσέπης μετά από εργαστήρια που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στην Νέα Υόρκη με τον σκηνοθέτη της παράστασής Μάριο Θεοχάρους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ