Στα 12.67 δις ευρώ κοστολογείται η αξία του brand της Κύπρου

Για τον κάθε έναν από εμάς, που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στην Κύπρο, έστω κι αν καθημερινά παραπονιόμαστε για τα κακώς κείμενα η αξία του τόπου μας είναι ανεκτίμητη και ανυπολόγιστη.

 


Article featured image
Article featured image

Όσον αφορά τον υπόλοιπο πλανήτη πάλι, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Και αφού τα πάντα σήμερα έχουν τιμή και αξία (οικονομική), έτσι και οι σημαίες ή αλλιώς τα brands της κάθε χώρας κοστολογούνται με την αξία τους να ανεβοκατεβαίνει σαν τις μετοχές στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα λοιπόν με την ετήσια έκθεση του Brand Finance, για φέτος η αξία της κυπριακής σημαίας ανέρχεται στα 12.67 δισεκατ. δολάρια σημειώνοντας μάλιστα άνοδο της τάξης του 57% σε σχέση με το 2016 (10 δις), τουτέστιν η Κύπρος βρίσκεται στην 100η θέση, 6 θέσεις πιο πάνω από πέρσι.   

Ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχείο που αναφέρεται στην έκθεση είναι ότι η σημαντική άνοδος του brand της Κύπρου, έρχεται δεύτερο σε ποσοστό ανόδου, μετά την Ισλανδία. Οι υπόλοιπες «ακριβές» χώρες στη λίστα εξακολουθούν να είναι οι ΗΠΑ, δεύτερη η Κίνα, τρίτη η Γερμανία, τέταρτη η Ιαπωνία και πέμπτη η Βρετανία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ