Σεξιστικά ή όχι τράβηξαν την προσοχή

Article featured image
Article featured image

Διχάζουν τα προεκλογικά σποτ που έχει επιλέξει το Ποτάμι για να κινητοποιήσει τους νεότερους ψηφοφόρους -κυρίως τις γυναίκες- και να διεκδικήσει την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Οσοι διαφωνούν, μεταξύ αυτών και δύο υποψήφιοι του συνδυασμού στις ευρωεκλογές, τα θεωρούν σεξιστικά και ζητούν από τον Σταύρο Θεοδωράκη να τα αποσύρει.

Τα επίμαχα σποτ που έχει επιμεληθεί ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος δείχνουν δύο γυναίκες, το ένα τη Μαρίλια και το άλλο την Αγγη, να μιλούν για την ψήφο τους σε ένα εμφανή παραλληλισμό με τη σεξουαλική πράξη.

Η Μαρίλια μπροστά στην κάμερα αναγνωρίζει ότι η πρώτη φορά είναι πολύ σημαντική γιατί πρέπει να γίνει με κάποιον που εμπιστεύεσαι, γιατί είναι μοναδική, γιατί όταν μπαίνεις στο δωμάτιο και σηκώνεις την κουρτίνα είναι η στιγμή που από κοπέλα γίνεσαι γυναίκα, ενώ η Άγγη, εξομολογείται ότι μπορεί να μην είναι η πρώτη της φορά αλλά έχει πολύ καιρό να το κάνει γιατί δεν εμπιστευόταν κανένα.

Τη Δευτέρα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι Περικλής Βαλλιάνος και σήμερα Τρίτη, η επίσης καθηγήτρια υποψήφια Βάσω Κιντή, με αναρτήσεις τους στο Facebook ζητούν όμως τα βίντεο αποσυρθούν χαρακτηρίζοντας τα απαράδεκτα και σεξιστικά.

Οι αναρτήσεις στο Facebook

Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο «πρώτη φορά», καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι «διαφημίσεις» αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγει ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των «διαφημίσεων» αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο.

Στη δική της ανάρτηση κυρία Κιντή αναφέρει

«Βρίσκω τα δύο video του Ποταμιού με τις γυναίκες και την πρώτη τους φορά κακόγουστα και σεξιστικά. Το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με την σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά. Είμαι σίγουρη ότι μπορούσαμε να φτιάξουμε καλύτερα και πιο πρωτότυπα video».

O σκοπός επετεύχθη λέει το Ποτάμι

Στελέχη του Ποταμιού, από τη δική τους πλευρά, επισημαίνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα για το βίντεο, το οποίο κρίνεται επιτυχημένο.

«Πέτυχε απόλυτα το σκοπό του, να ανοίξει η συζήτηση για τη συμμετοχή των νέων ψηφοφόρων και ειδικά των νέων γυναικών στην εκλογική διαδικασία, ενώ έχουμε δεχτεί χιλιάδες θετικά μηνύματα για το βίντεο αυτό του Πάνου Κοκκινόπουλου. Δεν ήταν σε καμία περίπτωση στις προθέσεις μας να φανεί το βίντεο ως σεξιστικό. Σημειώνουμε πάντως πως δεν μας αγγίζουν οι κακοπροαίρετες κριτικές, από ανθρώπους που δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν στέλεχος της «Λίστας Τσίπρα» πόζαρε με το μπικίνι», σημειώνουν χαρακτηριστικά.


Πηγή: kool news

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ