Η κατάδυση από το βράχο που τον έστεψε για πρώτη φορά νικητή

Βοήθησε, βέβαια, και το λάθος του φαβορί Gary Hunt.

 


Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του Red Bull Cliff Diving World Series 2017, που πραγματοποιήθηκε στο Lago Ranco, Χιλή ο Μεξικανός δύτης Jonathan Paredes εξαργύρωσε το λάθος του Gary Hunt στον τελευταίο αγώνα του Red Bull Cliff Diving για το 2017 και κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του το πρωτάθλημα, «κλέβοντας» τη νίκη από το φαβορί Gary Hunt.

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής από τη Βρετανία, Gary Hunt, πρόσθεσε κατά λάθος ένα επιπλέον Twist στην προσπάθεια του, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί και να αφήνοντας ανοιχτό το πεδίο στον Paredes να πάρει την νίκη και τον τίτλο.

Ο Μεξικανός, με την τέταρτή του προσπάθεια, έφτασε τους 720 βαθμούς και πήρε το τρόπαιο του νικητή. Από την άλλη ο Gary Hunt έμεινε στους 710 βαθμούς τερματίζοντας δεύτερος στην κούρσα του πρωταθλήματος με δεύτερο τον Βρετανό Blake Aldridge να τερματίζει στην 3η θέση με 580 βαθμούς.

 



Ο Jonathan Paredes δήλωσε μετά την κατάκτηση του τίτλου του: «Μου μοιάζει εξωπραγματικό, ξέρετε, όταν ήρθα στην Χιλή να αγωνιστώ ήθελα απλά να κερδίσω αυτόν τον αγώνα και να βάλω πίεση στον Gary Hunt, αν και ήξερα ότι αυτό θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Θα ήμουν ικανοποιημένος και με την δεύτερη θέση βλέπεται μπροστά μου είχα έναν απίστευτο αθλητή όπως ο Gary.

Το ήθελα πολύ, ήθελα να πάω καλά στην Χιλή, τώρα είμαι κατενθουσιασμένος, λίγο λυπημένος για τον Gary αλλά εύχομαι να κρατήσει αυτό το ψηλό επίπεδο και για τα επόμενα χρόνια».

 



Στις γυναίκες, η Αυστραλή  Rhiannan Iffland υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στους καταρράκτες της λίμνης Ranco. Η Iffland ξεπερνώντας τον τραυματισμό της ολοκλήρωσε την σεζόν με 890 βαθμούς, 150 περισσότερους από την συμπατριώτισσα της Helena Merten. Η Μεξικανή Adriana Jimenez ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα με 690 βαθμούς. 

Το «Red Bull Cliff Diving World Series» ξεκίνησε το 2009 και πραγματοποιείται σε έξι τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Οι αθλητές επιχειρούν βουτιές με ακροβατικά από ύψος μέχρι και τα 27 μέτρα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ