Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες;

Μέτριο έως ισχυρό, δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το απόγευμα o καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά και βορειοδυτικά τμήματα του νησιού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το απόγευμα στα ορεινά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή. Οι άνεμοι εξασθενούν σε σχέση με σήμερα, ενώ η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανό στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται σε κανονικά, έως λίγο πιο κάτω, για την εποχή επίπεδα.

Το Σαββατοκύριακο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται άστατος καιρός με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας, ωστόσο όπως αναφέραμε πιο πάνω, η εκτίμηση δεν μπορεί ακόμη να είναι ακριβής, ως εκ τούτου χρειάζεται παρακολούθηση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι παροδικά µερικώς συννεφιασµένος µε το ενδεχόµενο µεµονωµένων ελαφρών βροχών. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και τοπικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κυρίως µετά το µεσηµέρι ενδέχεται να δώσουν τοπικά µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 22 στα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα πιθανό να δώσουν τοπικά µεµονωµένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο για µεµονωµένη καταιγίδα.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένη καταιγίδα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση σε σχέση µε την Τετάρτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ