Έρχεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Το απόγευμα o καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος στα ορεινά και αναμένεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ στα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 24 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά-βορειοανατολικά του νησιού αναμένεται να δώσουν λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 15 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο Πέμπτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά όπου αναμένονται λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι εξασθενούν σε σχέση με σήμερα, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση και θα κυμαίνεται σε κανονικά, έως λίγο πιο κάτω, για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Νεφώσεις όμως που θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανό στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Πέμπτη.

Το Σαββατοκύριακο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας, ωστόσο η εκτίμηση σύμφωνα με το Kitasweather, δεν μπορεί ακόμη να είναι ακριβής, και γι’ αυτό χρειάζεται παρακολούθηση.

 

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι σε κάποιες περιοχές κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα νότια και τα ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεµα, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα θα είναι µέχρι ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 αλλά στα ανατολικά και νότια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 24 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και πιθανό να πέσουν µεµονωµένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόµενο καταιγίδας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Η θερµοκρασία θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Παρασκευή αλλά το Σαββατοκύριακο θα σηµειώσει πτώση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ