Ο Αντώνης Αλεξόπουλος μιλά για την προσωπική του εμπειρία με την κατάθλιψη

«Είπα στη ψυχολόγο μου ότι υπάρχει ανάγκη περισσότεροι άνθρωποι να απομυθοποιήσουν την κατάθλιψη. Όσοι πιο πολλοί από εμάς μιλούν τόσο πιο εύκολα συνειδητοποιεί και ο υπόλοιπος κόσμος ότι, έστω κι αν είσαι επιτυχημένος, έστω κι αν είσαι πρωτοπόρος, έστω κι αν είσαι ηγέτης, παρόλα αυτά μπορείς να έχεις αυτό το πράγμα».

 


Article featured image
Article featured image

Καλεσμένος του Κωνσταντίνου Ψυλλίδη στο «Laughing Mouflon» podcast*, ο Αντώνης Αλεξόπουλος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία με την κατάθλιψη, εξηγώντας γιατί αποφάσισε να σπάσει τα ταμπού.

«Είδα πόση ζημιά κάνει η ταμπέλα που βάζουμε στον καταθλιπτικό. Για 15 χρόνια υπέφερα κρυφά. Υπέφερα μόνος μου, ενώ ήμουν και σε άρνηση. Για χρόνια ολόκληρα έβαζα μάσκες σε αυτό το πράγμα, καταστρέφοντας διάφορες σχέσεις, μαζί και τον εαυτό μου, ενώ θα μπορούσα να έλυνα το πρόβλημα λίγο πιο πριν.

Χαίρομαι που τα κατάφερα και το έκανα. Τον Γενάρη του 2016 τον βίωσα σαν αναγέννηση. Γεννιόμαστε και ξαναγεννιόμαστε πολλές φορές σε αυτή τη ζωή -με την ποιητική έννοια. Οφείλουμε να κάνουμε αυτό το πράγμα, δεν μπορούμε να είμαστε στάσιμοι».

 



Αν βρίσκεις ενδιαφέρουσα την ιστορία του Αντώνη και κυρίως τον τρόπο που ο ίδιος αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, μάθε πως την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, θα μιλήσει για το ταξίδι του στη Κατάθλιψη, ως άτομο που έχει αυτή τη διαταραχή αλλά και ως κοινωνικός επιστήμονας.

Το θέμα θα προσεγγιστεί από την πλευρά των κοινωνικών στερεοτύπων και του κοινωνικού στίγματος για την Κατάθλιψη στους άντρες και το πώς αυτά δυσκολεύουν την αναζήτηση βοήθειας με όσα δυσάρεστα αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει αυτό.

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Ιατρικών Σεμιναρίων του «Movember Cyprus 2017», τα οποία είναι ανοικτά για το κοινό.

Χώρος: American Heart Institute

Ώρα: 18.00



*Το «Laughing Mouflon» podcast μεταδίδεται ζωντανά από Facebook και ΥouTube κάθε Δευτέρα στις 21:00. Στη συνέχεια, όλο το βίντεο είναι διαθέσιμο τόσο από τη σελίδα στο Facebook όσο και από το κανάλι στο YouTube, αλλά και στο SoundCloud.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ