Γνωρίζεις την ιστορία πίσω από το όνομα της KIT KAT;

Και τι σχέση μπορεί να έχει η διάσημη σοκολάτα με τη λογοτεχνία;

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια περίοδο που η νούμερο 1 μάρκα σοκολάτας της Nestlé γίνεται ακόμη καλύτερη, χάρη στη νέα, βελτιωμένη συνταγή της, με 20% περισσότερο γάλα, 13% περισσότερο κακάο και 8% λιγότερη ζάχαρη, ξετυλίγουμε (εκτός από το περιτύλιγμά της) το νήμα της μεγάλης ιστορίας της έτσι ώστε να μάθουμε πότε, πώς και από ποιους άρχισαν όλα, αλλά και πώς γεννήθηκε το όνομα Kit Kat.

 

Έτσι ξεκίνησαν όλα

Το όνομα της KitKat έχει τις ρίζες του γύρω στα τέλη του 17ου αιώνα, στο Λονδίνο, όπου μια λογοτεχνική παρέα συναντιόταν σταθερά σε ένα κατάστημα που ανήκε στον ζαχαροπλάστη Christopher Catling. Η ομάδα αυτή ονομάστηκε KitKat Club από τα αρχικά του ονόματος του ιδιοκτήτη.

Αρκετά χρόνια αργότερα, το 1911, η εταιρεία Rowntree με κεντρικά γραφεία στο Γιορκ της Αγγλίας, κατοχύρωσε τα ονόματα Kit Cat και Kit Kat χωρίς να τα χρησιμοποιήσει άμεσα. Το 1935 κυκλοφόρησε η πρώτη γκοφρέτα σε τέσσερα δάκτυλα με την ονομασία Rowntree’s Chocolate Crisp. Μέσα σε 18 μήνες η γκοφρέτα επανακυκλοφόρησε ως KitKat Chocolate Crisp.

Η γέννηση μιας μεγάλης μάρκας!

Το 1988 η εταιρεία Rowntree πέρασε στη μεγάλη οικογένεια της Nestlé και η παραγωγή επεκτάθηκε σε ένα νέο εργοστάσιο της εταιρείας, στην Ιαπωνία. Ακολούθησαν εργοστάσια στη Μαλαισία, την Ινδία και την Κίνα.

Στα πρώτα 64 χρόνια της ζωής της η KitKat ήταν διαθέσιμη μόνο σε συσκευασίες των 2 και των 4 δακτύλων. Ακολουθώντας όμως το επιτυχημένο λανσάρισμα της KitKat Chunky το 1999 ξεκίνησε μια νέα σειρά προϊόντων με πιο πρόσφατα τα KitKat Senses το 2008.

 


«Κάνε ένα διάλειμμα, κάνε ένα KIT KAT®»

Τώρα, με extra γάλα και κακάο!


 

Το «πείραμα» με τις Kit Kat στο γραφείο

Μια και η Kit Kat άλλαξε, βελτιώνοντας τη συνταγή της, με περισσότερο γάλα και κακάο και λιγότερη ζάχαρη, σκεφτήκαμε και είπαμε «δεν κάνουμε ένα μικρό πείραμα στο γραφείο;». Κι όταν λέμε πείραμα, μη φανταστείτε ότι είμαστε και τίποτα πυρηνικοί φυσικοί. Απλά πράγματα…

Πήραμε μερικές Kit Kat με τη νέα συσκευασία, πάνω στην οποία αναγράφεται και απεικονίζεται η προσθήκη «extra milk and cocoa» και τις αφήσαμε σε συναδέλφους στο γραφείο, σε διαφορετικά τμήματα, λέγοντάς τους απλά «κάντε ένα διάλειμμα» και τίποτα παραπάνω. Τους είπαμε απλώς ότι θα επιστρέψουμε σε λίγο. Κάποιοι αναρωτήθηκαν με ένα «γιατί;», ενώ κάποιοι μας κοίταζαν με βλέμμα όλο απορία.

 



Η Μαρία, ο Γιώργος, ο Ανδρέας, ο Μιχάλης, ο άλλος Μιχάλης, η Κλέλια, ο Παναγιώτης, η Σταυριάνα, η Άννα… πήραν δωράκι από το πουθενά. Κι αφού τους δώσαμε χρόνο για να απολαύσουν με την ησυχία τους τη νέα, βελτιωμένη Kit Kat, επιστρέψαμε στη συνέχεια με ένα λιτό ερωτηματολόγιο ζητώντας τους να απαντήσουν στα εξής απλά ερωτήματα:

 

Έφαγες τη σοκολάτα;

Δεν χρειάζεται ερώτημα! -Κλέλια

Ποτέ δεν λέω όχι σε μια σοκολάτα. -Μιχάλης

Σχεδόν αμέσως. -Ανδρέας

Ναι!!! - Γιώργος

 

Τι σκέφτηκες όταν σου δώσαμε μια σοκολάτα έτσι στο ξεκάρφωτο;

Oh cool, πάντα τέτοια! -Μαρία

Ότι θα παχύνω! -Παναγιώτης

WOW! Μόνο μία; Θέλω και άλλη… Δεν φτάνει ποτέ μία διπλή Kit Kat! -Άννα

Ωραίο δωράκι…ώρα για break! -Γιώργος

Ότι κάποια χάρη θέλετε και άρα μας καλοπιάνετε. -Σταυριάνα

 

Πώς σου φάνηκε η νέα Kit Kat;

Μμ… ωραία, είναι και πιο υγιεινή λόγω του κακάο. -Άννα

Ακόμη καλύτερη από την προηγούμενη… καλύτερο after taste θα έλεγα. -Γιώργος

Ποιο πλούσια γεύση. Επίσης, χάρηκα γιατί μειώθηκε η ζάχαρη. Άντε, ας πάμε και στο επόμενο στάδιο, λανσάροντας ίσως και μια εκδοχή για τους φίλους μας τους vegan! -Μιχάλης

Απλά τέλεια. -Κλέλια

 

Όταν τρως Kit Kat, γενικότερα, σκέφτεσαι ή θυμάσαι κάτι;

Χμ… Κάτι από τα παλιά και ότι ποτέ μία Kit Kat δεν είναι αρκετή! -Κλέλια

Ούτε θυμάμαι, ούτε σκέφτομαι κάτι. Είναι η στιγμή της απόλαυση και όλα τα αλλά απλώς δεν χωράνε. -Μαρία

Δημοτικό σχολείο, στις ονομαστικές γιορτές που παίρναμε ως κεραστικό σοκολάτα Kit Kat, αλλά και Χριστούγεννα στο σπίτι, με το τραπέζι στολισμένο και ένα μπολ γεμάτο με Kit Kat πάνω σε αυτό! -Μιχάλης

Τα παιδικά μου χρόνια. –Παναγιώτης

Have a break, have a Kit Kat. -Σταυριάνα

Νοσταλγώ τις μέρες που επέστρεφα στο σπίτι από το σχολείο και πάντα μετά το φαγητό, μοιράζαμε μια 4απλή Kit Kat με τον αδελφό μου! -Ανδρέας

Τα ανέμελα παιδικά μου χρόνια, αλλά και τη φάση που σε γενέθλια και γιορτές στο σχολείο κερνούσαμε μεγάλη Kit Kat τους δασκάλους και καθηγητές και μικρή τους συμμαθητές μας. -Άννα

 



 

Μπορεί η KitKat® να γίνει ακόμη καλύτερη;

Η Nestlé λανσάρει μια νέα, βελτιωμένη συνταγή για την αγαπημένη σοκολάτα. Η τραγανή γκοφρέτα με τη βελούδινη σοκολάτα γάλακτος, τώρα με λιγότερη ζάχαρη, περισσότερο γάλα και κακάο και την ίδια, υπέροχη γεύση.

Στόχος της Nestlé είναι να προσφέρει πιο γευστικές και υγιεινές επιλογές. Γι’ αυτό και δεσμεύεται σταθερά για μείωση της ζάχαρης στα προϊόντα της.

Σημαντική στάση σε αυτή την πορεία προς καλύτερη υγεία με την ίδια ακριβώς απόλαυση είναι η KitKat, η νούμερο 1 μάρκα σοκολάτας της Nestlé.

Έτσι, η KitKat με την τέλεια αναλογία σοκολάτας και γκοφρέτας θα έχει πλέον 20% περισσότερο γάλα, 13% περισσότερο κακάο και 8% λιγότερη ζάχαρη!

 Η νέα KitKat βρίσκεται ήδη στα σημεία πώλησης με νέα συσκευασία στην οποία αναγράφεται και απεικονίζεται η προσθήκη «extra milk and cocoa».

 



Πατήστε εδώ για περισσότερη KIT KAT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ