Έρχονται καταιγίδες στην Κύπρο, μπορεί και χαλάζι

Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς 1-3 μποφόρ και το απόγευμα ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 11 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 13 έως 14 στα παράλια και 3 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός αναμένεται αρχικά κυρίως αίθριος. Σύντομα όμως νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στα ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους, εσωτερικό και ανατολικά όπου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται χαλαζόπτωση. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αναμένεται κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα επίπεδα της Παρασκευής.

Την ερχόμενη βδομάδα φαίνεται να αλλάζει ο καιρός σταδιακά με την πιθανότητα για βροχές να είναι αυξημένη κυρίως το δεύτερο μισό της βδομάδας, σε 1-2 μέρες θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το σκηνικό και θα σας κρατάμε ενήμερους.

Πρόγνωση για τη Λευκωσία



 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν µέχρι το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 13 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν διαστήµατα µε αίθριο καιρό αλλά και διαστήµατα µε αυξηµένες νεφώσεις που τις απογευµατινές ώρες πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακή µικρή πτώση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ