Ο Αττίκ στο Παρίσι... και άλλες ιστορίες από τον Γιώργη Χριστοδούλου

‘Ο Αττίκ στο Παρίσι... και άλλες ιστορίες’ είναι μια παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ, αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου, από Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη και άλλους.

 


Article featured image
Article featured image


Με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, η παράσταση αποκαλύπτει την ιστορία, που κρύβεται πίσω από κάθε ένα από τα τραγούδια.


Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια, που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει με τη ζεστή φωνή του και τη συνοδεία δύο εξαιρετικών μουσικών (Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και Κώστας Κλάγκος στο κοντραμπάσο) τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους. Για ποια γυναίκα γράφτηκε το ‘Ας ερχόσουν για λίγο’ ή το ‘Δυο πράσινα μάτια’, ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς και... με ποιον παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής.



Vinylio Wine Etc, Λεμεσός, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, 21.00. Πληρ. 96810119.

Μουσική Σκηνή RED, παλιά Λευκωσία, Σάββατο 18 Νοεμβρίου, 22.30. Πληρ. 99059257 και 96245929.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ