Η 13χρονη Νίκη Χρίστου είναι η ηρωίδα μας

Πολύ συχνά προσπαθούμε όλοι να ορίσουμε τη λέξη ήρωας, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με ανθρώπους των οποίων οι ιστορίες και οι πράξεις μπορούν να μας εμπνεύσουν και να μας κάνουν καλύτερους ως είδος.


Article featured image
Article featured image

Σίγουρα, ανάμεσά τους πρέπει να τοποθετηθεί και ένα 13χρονο κοριτσάκι με καταγωγή από την Κύπρο, η Νίκη Χρίστου, η οποία με το θάρρος της μπορεί άνετα να μας δείξει τον δρόμο.

Η Νίκη πάσχει από αρτηριοφλεβική δυσπλασία, μία σπάνια πάθηση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει σοβαρή παραμόρφωση στη δεξιά πλευρά του προσώπου της.

Η ιστορία της είχε απασχολήσει τα βρετανικά ΜΜΕ το 2016, όταν της απονεμήθηκε το Βρετανικό Βραβείο Pride της Daily Mirror που φέρει την ονομασία «Child of courage». Φέτος, μάλιστα, η νεαρή Κύπρια πήρε άλλο ένα βραβείο, το «Points of Light», το οποίο απονέμεται σε ανθρώπους που αποτελούν παράδειγμα για αλλαγή στην κοινότητά τους.

 



Όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, το βραβείο αφορά τους ήρωες που είχαν μια ιδέα και αποφάσισαν να την κάνουν πράξη. Οι πράξεις τους άλλαξαν ζωές και οι ιστορίες τους ενέπνευσαν χιλιάδες για να ξεκινήσουν και αυτοί τις δικές τους πρωτοβουλίες.

Η μικρή Κύπρια, με τα βίντεο της βοηθάει άλλα παιδιά να αποδέχονται τον εαυτό τους και να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε όποια δυσκολία και αν τους φέρει η ζωή. Η δράση της θεωρείται ότι είναι στήριγμα για πολλά παιδιά αλλά και ενήλικες που παλεύουν με δύσκολες ασθένειες.

 

Διάβασε την ιστορία της 13χρονης Νίκης Χρίστου στο Sigmalive


Πηγή: Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ