Αυτή η σχέση (της Χριστίνας και της Αναστασίας) κρατάει έναν αιώνα

Όλοι κάνουμε όνειρα για τα βαθιά γεράματα. Κι όταν λέμε όνειρα, εννοούμε επί της ουσίας. Να είμαστε καλά στην υγεία μας, να έχουμε διαύγεια πνεύματος, να έχουμε πολλά εγγόνια και να μπορούμε να πηγαίνουμε έστω για μια ώρα στο περβόλι για τις απαραίτητες 'ανάσες'. Α, και να έχουμε έναν φίλο ή μια φίλη να απολαμβάνουμε παρέα τη λεμονάδα μας σε μια λιθόστρωτη αυλή σε ένα χωριό. Ζητάμε πολλά;

 


Article featured image
Article featured image

Το δίχως άλλο, οι δύο γιαγιάδες Χριστίνα και Αναστασία, αδελφές και γειτόνισσες, πραγματοποίησαν και με το παραπάνω αυτά τα όνειρα, αφού συμβιώνουν τα τελευταία 100 σχεδόν χρόνια, ενώ τους ευχόμαστε ολόψυχα να συνεχίσουν να το κάνουν για πολλά ακόμη.

Τις φωτογραφίες και τις πληροφορίες, έστειλε στη CITY ένας εκ των εγγονών των δύο κυριών, αφότου διάβασε το άρθρο για την γιαγιά Θεοπίστη, η οποία την Κυριακή 12 Νοεμβρίου γιόρτασε 100 χρόνια ζωής (διάβασε σχετικά εδώ...>>> https://goo.gl/ye3wbz).

«Καλησπέρα, οι δύο γιαγιάδες στη φωτογραφία, είναι οι γιαγιάδες μου. Η Χριστίνα 101 χρόνων και η Αναστασία 97 χρόνων. Αν σας ενδιαφέρει το θέμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου». Και εμείς το κάναμε!

Οι κυρίες Χριστίνα και Αναστασία, γεννήθηκαν το 1916 και το 1920 αντίστοιχα, στο χωριό Φαρμακάς της επαρχίας Λευκωσίας και από τότε, μέχρι και σήμερα, ζουν εκεί. Μάλιστα, αφότου έφυγαν από το πατρικό τους, μετακόμισαν σε δύο γειτονικά σπίτια στα οποία διαμένουν σχεδόν όλη τους τη ζωή, δίπλα δίπλα.

«Καθημερινά θα τις πετύχεις ή στα χωράφια να καλλιεργούν φθαρτά ή στον κήπο της γιαγιάς Αναστασίας να περιποιούνται τα μωρά τους, τα λουλούδια τους. Αυτό τους δίνει ζωή και δύναμη», αναφέρει ο Κυριάκος. Ενώ, συμπληρώνει με περηφάνεια, «είναι και οι δύο πολύ δυναμικές. Έχουν στόχους και κάνουν όνειρα. Ποτέ δεν θα τις δεις να παραπονιούνται, να είναι μίζερες ή να γκρινιάζουν».



Αυτό δεν είναι και η ουσία στην τελική; 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ