Κατεβήκαμε σε μερικά από τα πιο δύσβατα και αφιλόξενα μέρη της κυπριακής γης

Απόκοσμα και μυστηριώδη, αποτελούν ίσως την πιο ελκυστική πρόκληση για όλους όσοι αρέσκονται στο να εξερευνούν και να ανακαλύπτουν την Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Η Cyprus From Air, κατά καιρούς δοκιμάζει τις αντοχές της σε τέτοιου είδους προκλήσεις κάνοντας καταβάσεις σε μέρη, χωρίς οξυγόνο, επικίνδυνα που κρύβουν παρόλα αυτά μια αλλόκοτη και πολύ ενδιαφέρουσα ομορφιά. «Όσο και να μας εξιτάρει, πρέπει να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτα εκεί κάτω που να αξίζει να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», αυτό ως απάντηση της ομάδας σε όσους κατά καιρούς επιδιώκουν να εισέλθουν χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και γνώσεις σε ένα τέτοιο σημείο.

Έπειτα από αρκετές τέτοιες εξορμήσεις, η CFA, ανέβασε στο διαδίκτυο πρόσφατα ένα άλμπουμ με μερικά από το πιο αφιλόξενα μέρη του νησιού μας, τα οποία έχει επισκεφθεί και την έχουν εντυπωσιάσει.

«Σε βάθος που φτάνει μέχρι και 30 ορόφους κάτω από την επιφάνεια της γης, πολλές ώρες μακριά από το φως της ημέρας. Σίγουρα αυτά είναι τα πιο αφιλόξενα μέρη του νησιού μας για να φωτογραφίσει κάποιος. Οι ακραίες συνθήκες υγρασίας και σκόνης αλλά και συχνά οι ασυνήθιστες θερμοκρασίες απειλούν και τον πιο αξιόπιστο φωτογραφικό εξοπλισμό. Ως πιο σημαντική όμως επιλογή στη διαδικασία, είναι η επιλογή του συντρόφου ή της ομάδας που θα σε συνοδεύσει εκεί. Τα σπήλαια και τα εγκαταλειμμένα μετάλλια κρύβουν πολλούς κινδύνους και δεν χαρίζουν δεύτερες ευκαιρίες. Η σωστή προετοιμασία πριν από κάθε διείσδυση καθώς και η επιλογή των υποστηρικτικών εργαλείων είναι κλειδί στη διεκπεραίωση μιας αποστολής. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες στην επιφάνεια, συχνά αλλάζουν τις παραμέτρους στη σπηλιά ή στη γαλαρία. Ο σεβασμός για το περιβάλλον, δεδομένος, καθώς τους χειμερινούς μήνες οι αποικίες των νυχτερίδων απειλούνται όταν διακόπτεται η χειμερία τους νάρκη». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ