Αν θα ταξιδέψεις σύντομα στην Αθήνα τότε αυτή η είδηση σε αφορά

Πάει ο «τζάμπας», πέθανε!

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να άργησαν μερικά χρόνια, συγκεκριμένα 13, αλλά όπως λέει και η λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ». Έπειτα, λοιπόν, από πάρα πολλά χαμένα εισιτήρια που δεν αγοράστηκαν ποτέ για είσοδο στα ΜΜΜ, και άλλα τόσα εξώδικα που δόθηκαν σε «ανυπάκουους» επιβάτες, η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να αναλάβει δράση αλλάζοντας ολωσδιόλου τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.   

Έτσι, λοιπόν, εφεξής κανείς δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει κανένα από τα υφιστάμενα μέσα μεταφοράς, εάν δεν διαθέτει το νέου τύπου εισιτήριο, το οποίο κυκλοφορεί ήδη εδώ και μερικές ημέρες.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου σε μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό, καταργούνται τα γνωστά σε όλους χάρτινα εισιτήρια και αντικαθίστανται από τα νέα ηλεκτρονικά εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες. Ενώ από τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου κλείνουν σταδιακά οι πύλες εισόδου προκειμένου να μην είναι εφικτή η είσοδος χωρίς κόμιστρο.   

Στις κλειστές και τις ανοιχτές πύλες θα υπάρχουν υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι κάτοχοι ηλεκτρονικών εισιτηρίων και καρτών επικυρώνουν τα εισιτήριά τους και στο δίκτυο του Προαστιακού.

 



 

Ο αριθμός των προσωποποιημένων καρτών υπερβαίνει ήδη τις 320.000, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός, καθότι κινείται σημαντικά υψηλότερα του ετήσιου μέσου όρου των μηνιαίων καρτών (250.000), ενώ παράλληλα συνεχίζεται η έκδοση προσωποποιημένων καρτών.

Οι κάτοχοι ετησίων, εξαμηνιαίων, τριμηνιαίων καρτών, καθώς και ομάδες δικαιούχων όπως άνεργοι, μετακινούνται με επίδειξη των αντιστοίχων εγγράφων στους υπευθύνους της γραμμής των πυλών εκάστου σταθμού. Σε όλες τις πύλες (ανοιχτές ή κλειστές) θα παρευρίσκονται αρμόδιοι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ που θα ελέγχουν και θα ενημερώνουν το κοινό. Στους σταθμούς με κλειστές πύλες θα υπάρχει μια τουλάχιστον ανοιχτή πύλη (ΑΜΕΑ), που θα επιδεικνύονται τα αντίστοιχα έγγραφα των ανωτέρω δικαιούχων.   

Από 20 Νοεμβρίου επίσης θα κλείσουν οι πύλες του σταθμού Αεροδρομίου Αθηνών, ενώ παράλληλα, θα υπάρχει επιτόπια εξυπηρέτηση των επιβατών.


LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ