40 Εικόνες και Βίντεο από την καταστροφική κακοκαιρία στη Δυτική Αττική

Ίσως είναι από τις περιπτώσεις που οι χαρακτηρισμοί «συγκλονιστικό» και «σοκ», αποκτούν υπόσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Εικόνες καταστροφής, λάσπη παντού, νεκρά ζώα, κατεστραμμένες περιουσίες, 16 νεκροί άνθρωποι (11 άντρες και 5 γυναίκες), 17 τραυματίες (οι εννέα νοσηλεύονται ακόμα) και ανυπολόγιστες άλλες καταστροφές, είναι τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν καταγραφεί, με τον κίνδυνο να μην έχει ξεπεραστεί ακόμη και την Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Αττικής να παραμένει σε επιφυλακή.  

Παράλληλα, από χθες (15/10) με τα έντονα καιρικά φαινόμενα παλεύει και η Σύμη, χωρίς ευτυχώς ακόμη να έχει αναφερθεί κάποια ανυπολόγιστη ζημιά. Η Ελλάδα έχει κηρύξει Εθνικό Πένθος, ενώ ήδη έχει ανακοινωθεί Ταμείο Στήριξης για τους πληγέντες.

Και οι νεκροί; Τι θα γίνει με τους νεκρούς. Και μπορεί κάποιος να αναρωτηθρεί, 'μα τι φταίει το κράτος; Μπορούσε να αποτρέψει τα φυσικά φαινόμενα;'.

Σαφώς και όχι, μπορούσε όμως σίγουρα και όφειλε να προβλέψει το μέγεθος της καταστροφής που θα δημιουργούσαν τα κατά καιρούς φυσικά φαινόμενα εξ αιτίας της αυθαίρετης δράσης του, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Λίγο πολύ, όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Όλοι όσοι σιωπούσαν ή εκμεταλλεύονταν την αυθαιρεσία και την αναλγησία της κρατικής μηχανής, μπαζώνοντας ρέματα, χτίζοντας παράνομα σπίτια σε κοίτες ποταμών και παραβιάζοντας ασύστολα τη φύση των περιοχών που κατοικούσαν.

Δεν ξέρουμε αν η φύση εκδικείται, αυτό που ξέρουμε σίγουρα όμως είναι ότι όσες φορές ο άνθρωπος επενέβη χωρίς αιδώ στο φυσικό περιβάλλον, το αποτέλεσμα ποτέ δεν είχε θετικό πρόσημο.

 

Φωτογραφίες: George Vitsaras / SOOC / LIFO



 

 

Εικόνες από CNN.gr

 

Με πληροφορίες από LIFO/CNN GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ