Μεσογειακός Κυκλώνας πιθανό να πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες ώρες

Πώς αυτό το φαινόμενο θα επηρεάσει την Κύπρο;

 


Article featured image
Article featured image

Συνεχίζουν τα έντονα φαινόμενα κακοκαιρία στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν οι προβλέψεις του kitasweather, με την πιθανότητα δημιουργίας Μεσογειακού Κυκλώνα στο Ιόνιο Πέλαγος τις επόμενες ώρες, να μοιάζει όλο και πιο βέβαιη.

Το γεγονός μάλιστα, είχε αναφέρει το Kitasweather πριν μία εβδομάδα και παρότι καταγράφεται διχογνωμία στο κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι πιθανόν, εντούτοις τα προγνωστικά μοντέλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Μεσογειακός Κυκλώνας είναι σχεδόν δεδομένος.

«Η δική μας εκτίμηση, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουμε περισυλλέξει, είναι ότι αυτό το σύστημα θα έχει χαρακτηριστικά Τροπικού Κυκλώνα, με θερμό πυρήνα χωρίς μέτωπα και ανέμους γύρω στα 120kph, με ριπές έως και 160kph. Θα είναι κυκλώνας κατηγορίας 1 σύμφωνα με την κλίμακα του Saffir», αναφέρει στο σημείωμα του το kitasweather.

Όσοι θα βρίσκονται στην Ελλάδα από σήμερα μέχρι και το Σάββατο, συστήνεται όπως ενημερώνονται συχνά από τις αρμόδιες αρχές για τις καιρικές συνθήκες, προς αποφυγή ταλαιπωριών και κινδύνων που αναμένεται να προκύψουν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Το πότε ακριβώς και σε ποιο βαθμό θα επηρεαστεί η Κύπρος από βροχές και πτώση θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα έχουμε τελικά δημιουργία Μεσογειακού Κυκλώνα στο Ιόνιο Πέλαγος και την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει. Παρόλα αυτά, όταν και αφού φτάσει στην περιοχή μας αυτό το χαμηλό σύστημα, δεν θα έχει καθόλου χαρακτηριστικά Τροπικού Κυκλώνα, αφού θα έχει εξασθενήσει.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ