Στο Facebook τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η φωτογραφία που βλέπετε

Και το θέαμα είναι πραγματικά ενοχλητικό.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί να μην είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιες εικόνες στο διαδίκτυο, ιδίως στην Κύπρο, όπου πολύ συχνά κυνηγοί αναρτούν τη λεία τους όλο περηφάνεια στα προσωπικά τους προφίλ στο Facebook, κομπάζοντας για τα θηράματα που κατάφεραν να σκοτώσουν.

Όσες φορές όμως και αν δούμε νεκρά ζώα, από ανθρώπινο χέρι, να στήνονται για φωτογραφία και να κυκλοφορούν online, μάλλον δεν πρόκειται να το συνηθίσουμε.

Οι συγκεκριμένοι κυνηγοί, πιθανότατα με καταγωγή από Βουλγαρία, σκότωσαν μία αρκούδα και ανέβασαν το κατόρθωμά τους στο διαδίκτυο. Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανάρτηση έγινε viral με τα σχόλια να ποικίλουν για αυτή τους την πράξη.

Θέση για το περιστατικό πήρε και η περιβαλλοντική ΜΚΟ «Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», η οποία καταδικάζει το γεγονός.

«Με αφορμή τη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο και απεικονίζει μία σκοτωμένη αρκούδα (πιθανότατα στη Βουλγαρία) δίπλα σε δύο ανθρώπους που ποζάρουν περιχαρείς, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώνει ότι βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια σε συνεργασία με τοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις στη γειτονική χώρα για την προστασία των άγριων ζώων και ήδη υπάρχει ένα σχέδιο δράσης που υλοποιείται. Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι αποκρουστική και καταδικάζουμε απερίφραστα τη θλιβερή αυτή πρακτική.  Δυστυχώς, η φωτογραφία αυτή ίσως είναι από εκτροφείο αρκούδων στην περιοχή Kormisosh της Βουλγαρίας όπου επιτρέπεται η θανάτωση ζώων. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ πιέζει σε συνεργασία με τοπικές ΜΚΟ για το κλείσιμο του συγκεκριμένου εκτροφείου». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ