Τι πρέπει να κάνει ένας πνευματικός ηγέτης όταν του χαρίσουν ένα ακριβό δώρο;

Όταν κάνουν δώρο σε έναν ιερωμένο ένα ακριβό αυτοκίνητο και δη όταν αυτός είναι ο πνευματικός ηγέτης και προφανώς (πρέπει να) αποτελεί υπόδειγμα για αρκετό κόσμο, τότε μάλλον οφείλει να μην το δεχτεί ή έστω να το διαθέσει για φιλανθρωπικό σκοπό.

 


Article featured image
Article featured image

Ενδεχομένως τώρα να σκέφτεσαι πονηρά και να κάνεις άσχημους λογισμούς με το μυαλό σου. Όχι, όμως, δεν είναι αυτό που νομίζεις.

Το πιο πάνω δεν αφορά στα πέριξ, αλλά στον Πάπα Φραγκίσκο ο οποίος πήρε δώρο μια πολυτελέστατη Lamborghini, ειδικά φτιαγμένη για αυτόν, η οποία κατέφθασε μπροστά από την κατοικία του Σάντα Μάρτα στο Βατικανό.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να χαρίσει στον ποντίφικα αυτό το υπερπολυτελές αυτοκίνητο στα χρώματα που του… ταιριάζουν, λευκό με χρυσές λεπτομέρειες.

Ο Πάπας, φυσικά, αρνήθηκε αυτό το δώρο και αποφάσισε να το θέσει σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το συγκεκριμένο μοντέλο κοστίζει γύρω στις 200.000 ευρώ, τιμή που αναμένεται να ξεπεραστεί στη δημοπρασία. Για αυτό το λόγο εξάλλου και ο Πάπας υπέγραψε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου, για να αυξηθεί η αξία του.

Αμέσως μετά, μάλιστα, το ευλόγησε.

 



Τα χρήματα θα διατεθούν μεταξύ άλλων για την κατασκευή σπιτιών και εκκλησιών για τους Χριστιανούς που διώκονται στο Ιράκ, αλλά και για τα θύματα εμπορίου λευκής σαρκός και πορνείας.

Να θυμήσουμε, τέλος, πως το 2014 ο Πάπας απέρριψε ένα ακόμα δώρο υψηλών ταχυτήτων, μια μηχανή Harley Davidson, που επίσης πουλήθηκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ