Έρχεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες

Σήμερα, Δευτέρα αναμένεται άστατος καιρός με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι βροχές/καταιγίδες θα είναι πιο συχνές και εκτεταμένες στο δυτικό μισό του νησιού σε σχέση με το ανατολικό.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3 έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ στα νότια-νοτιοανατολικά παράλια και σε περιοχές καταιγίδων.

Η θερμοκρασία σημειώνει πτώση και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα για να ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος με Παγκύπριες βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και ορεινά 6 μποφόρ με ριπές έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και τις αυγινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους.

Την Τρίτη αρχικά αναμένεται άστατος καιρός με βροχές αλλά σύντομα ο καιρός βελτιώνεται και από αργά το πρωί θα αρχίσουν να παρατηρούνται μεγάλα διαστήματα χωρίς φαινόμενα και αυξημένη ηλιοφάνεια. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση και δεν αποκλείεται πρόσκαιρη ελαφριά χιονόστρωση 1-2 εκατοστών. Οι άνεμοι ενισχύονται σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται κυρίως αίθριος και ψυχρός καιρός. Στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά ψυχρή αέρια µάζα αναµένεται από την Τρίτη.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και στα προσήνεµα το απόγευµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Σε καταιγίδα όµως, δυνατό να ενισχύονται στα 5 µε 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι και πάλι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, µέτριοι και παροδικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ, αλλά αργότερα στα δυτικά, τα βόρεια και τα προσήνεµα ορεινά, µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια ταραγµένη, για να καταστεί αργότερα ταραγµένη και στα δυτικά και βόρεια παράλια µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 10 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη το πρωί, αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες αλλά από το µεσηµέρι ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους δυνατό να πέσει το πρωί χιονόνερο. Στην περιοχή αναµένονται πολύ ισχυροί άνεµοι που από αργά το απόγευµα θα εξασθενήσουν. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία την Τετάρτη δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ