Επιτέλους ήρθε η στιγμή να μάθεις να βάζεις σωστά το προφυλακτικό [βίντεο]

Νομίζεις ότι είναι απλό και ότι εσύ ξέρεις; Μάλλον, δεν ξέρεις τίποτα.

 


Article featured image
Article featured image

Είναι ανησυχητικό, ίσως και λυπηρό σε μία εποχή που η πρόσβαση στην πληροφορία είναι ανεμπόδιστη και τόσο εύκολη, να υπάρχουν άτομα τα οποία δεν μπορούν να αντιληφθούν τη σημαντικότητα της χρήση προφυλακτικού και κυρίως τη σημαντικότητα της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Και αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό των νέων, που θεωρητικά είναι πιο άπειροι. Αυτό εντοπίζεται, ίσως και περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες που πιστεύουν ότι η εμπειρία τους είναι ικανή για να τους προστατεύσει από νοσήματα, ασθένειες και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.

Το Ελληνικό Κέντρο Ζωής αφουγκραζόμενο την κοινωνία και τους ανθρώπους που βαριανασαίνουν μέσα σε αυτήν, από σκέψεις, προβληματισμούς και ενοχές, κάνει τη διαφορά δημιουργώντας ένα βίντεο μακριά από ταμπού και σεμνοτυφίες, για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού.

Ένα εγχείρημα που απευθύνεται κυρίως στους νέους, αλλά σίγουρα και σε όσους δεν γνωρίζουν. Γιατί μπήκε σε αυτήν τη διαδικασία; Σχεδόν το 10% των νέων διαγνώσεων HIV στην Ελλάδα αφορά σε έφηβους και νέους 15-24 ετών, ενώ πάνω από 1 στις 4 διαγνώσεις αφορούν σε νέους ανθρώπους έως 29 ετών.

Την ίδια στιγμή, 1 στους 4 μαθητές έως 15 ετών στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική του ζωή, ενώ 1 στους 5 εξ αυτών δε χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Στοιχεία όχι και πολύ ενθαρρυντικά...

Και επειδή μπορεί κάποιος να πει ότι αυτά γίνονται στην Ελλάδα, με λίγη περισσότερη σκέψη μπορεί εύκολα να αναθεωρήσει.

 



 

*Με πληροφορίες από provocateur.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ