Επαναλειτουργούν ξενοδοχεία στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου; [εικόνες]

Όσο εμείς προσπαθούμε να βρούμε νέες στρατηγικές για το Κυπριακό, αυτό παίρνει το δρόμο του χωρίς εμάς.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Salamina Tower / Χριστίνα Βαλανίδου 

 

Πρώτα ήταν η παραλία στην ενορία του Αγίου Μέμνονα στο Βαρώσι και τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας DAILY KIBRIS και του αρθρογράφου Μεχμέτ Χασγκουλέρ, μέχρι το τέλος του 2018 τουλάχιστον τα μισά ξενοδοχεία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και να τεθούν στις υπηρεσίες της παράνομης τουριστικής βιομηχανίας στα κατεχόμενα.

Πληροφορίες που επικαλείται ο αρθρογράφος, αναφέρουν μάλιστα ότι το όλο εγχείρημα θα πραγματοποιηθεί υπό την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όπως ισχυρίζεται ο Χασγκουλέρ, οι αποφάσεις για το Βαρώσι λήφθηκαν κατά τη διάρκεια παράνομης επίσκεψης στα κατεχόμενα αντιπροσωπείας της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας.

 



 

Μια από τις αποφάσεις αυτές αφορά την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, και θέλει τουλάχιστον τις μισές τουριστικές εγκαταστάσεις εκεί να είναι έτοιμες και διαθέσιμες στο τουριστικό κοινό μέχρι την επόμενη παραμονή πρωτοχρονιάς, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2018.

Σύμφωνα πάντα με το άρθρο το μόνο συστατικό που λείπει από την εξίσωση αυτή τη στιγμή είναι το επαρκές προσωπικό που θα επανδρώσει τα εν λόγω ξενοδοχεία.

Υποστηρίζει επιπλέον ότι το 1974 μόνο ένα ξενοδοχείο, το Salamina Tower υπέστη ζημιές, και αυτό μερικώς, ενώ όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καταστήματα και υπεραγορές παραμένουν «κυριολεκτικά ανέγγιχτα».

Εντούτοις και παρά την έκταση που παίρνει το θέμα, η τ/κ ηγεσία, δεν έχει ακόμη σχολιάσει τις αναφορές. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο ένα ακαθόριστο μέρος των Βαρωσίων αποχαρακτηρίστηκε από στρατιωτική ζώνη και πέρασε  στα χέρια της λεγόμενης πολιτείας. Σύμφωνα με τον ψευδό-υπουργό τουρισμού, Ισμέτ Εσενιέλ, η περιοχή αυτή αφορά το λιμάνι, το οποίο στοχεύεται να μετατραπεί σε διεθνή μαρίνα για γιοτ!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ