Στην Ελλάδα τρολάρουν το «απόρθητο» τζιπ του Αιγύπτιου Πρωθυπουργού

Στην Κύπρο, πάλι, νιώθουν ευλογημένοι που έφυγε και ξεμπλόκαραν (λίγο) οι δρόμοι από την κίνηση.

 


Article featured image
Article featured image

Για την επίσκεψη του Αιγύπτιου Πρωθυπουργού Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι στην Κύπρο τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, δεν έχουμε να πούμε πολλά. Λίγο πολύ όλοι πήραμε χαμπάρι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους δρόμους, τα ελικόπτερα που χτένιζαν από αέρος την πρωτεύουσα και φυσικά το πάνοπλο διαστημικό τζιπ που έφερε μαζί του ο Πρωθυπουργός που εκτός απ' όλα τα άλλα, ήταν γεμάτο με μηχανισμούς που απενεργοποιούσε το σήμα στα κινητά από τα σημεία που περνούσε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πέραν της πολιτικής σημασίας αυτής της επίσκεψης, την προσοχή των social media τράβηξε το εν λόγω τζιπ με τη φήμη του να φτάνει μέχρι την Ελλάδα, όπου το χειρίστηκαν με το δικό τους, ιδιαίτερο και μοναδικό ελληνικό χιούμορ. 

 



Συγκεκριμένα το LUBEN, το οποίο εξειδικεύεται σε τέτοια ζητήματα, πήρε το τζιπ του Αλ Σίσι και του άλλαξε τα φώτα (sic).   

Διαβάζοντας το άρθρο και παρόλο που είναι ξεκάθαρα χιουμοριστικό, αναρωτηθήκαμε αν τέτοιου είδους χιούμορ μπορεί να «περάσει» και στην Κύπρο, έχοντας την ίδια απήχηση με αυτή που έχει στο κοινό στην Ελλάδα, αφού όπως και να το κάνουμε, το χιούμορ της «αδελφής» Ελλάδας (oh yes) απέχει παρασάγγας από το κυπριακό. Ή τουλάχιστον, αυτό διαπιστώνουμε όταν κατά καιρούς δημοσιεύουμε χιουμοριστικά άρθα από ελλαδικά site. Εσείς τι γνώμη έχετε;





«Επίτιμος δημότης Μπουρναζίου ετοιμάζεται να γίνει ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου»

Ο πρόεδρος (και αρκετά δικτάτορας) Σίσι εμφανίστηκε με ένα όχημα που θα απογοητεύσει τους τρομοκράτες και θα εντυπωσιάσει τους κάγκουρες.

Βρήκε τον τρόπο για να ξεχωρίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους αυταρχικούς τραμπούκους ηγέτες του κόσμου ο πρόεδρος Σίσι της Αιγύπτου. Ο περίπου δικτάτορας – chief της αραβικής χώρας έκανε αίσθηση στη 5η Τριμερή Σύνοδο στη Λευκωσία όπου συμμετέχει η Αίγυπτος, η Ελλάδα και η Κύπρος καθώς έσκασε μύτη με ένα τεράστιο τζιπ που θυμίζει τζιπ του Action Man ή μαύρο αγροτικό φορτωμένο με τραπέζια για πανηγύρι.

 



Το Σίσιmobile (δεν ακούγεται και πολύ καλά η αλήθεια είναι) είναι ειδικό όχημα, καθώς ο σκοπός του είναι να κάνει παρεμβολές (jamming) σε ηλεκτρονικά σήματα κινητών τηλεφώνων και όχι μόνο, τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος για να πυροδοτήσει εκρηκτικά εξ αποστάσεως. Ταυτόχρονα εξυπηρετεί και άλλο έναν σκοπό γιατί μάλλον δείχνει πόσο σκληρός καργιόλης είναι ο ιδιοκτήτης του, γιατί μόνο ένας πολύ σκληρός καργιόλης θα είχε στο γκαράζ του ένα τεράστιο μαύρο τέρας που μοιάζει με playmobile.

Μετά την εμφάνισή του στην Κύπρο πάντως οι κατασκευαστές του τζιπ μπορούν να ελπίζουν πως θα ανοίξουν με έναν απρόσμενο τρόπο οι αγορές τους, καθως με ένα καλό ηχοσύστημα το όχημα άνετα θα μπορούσε να τραβάει όλα τα βλέμματα στην πλατεία της Πετρούπολης.

Από LUBEN.TV


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ