Πέθανε ο αγαπητός δημοσιογράφος Νίκος Ράλλης

Article featured image
Article featured image

Θλιβερά νέα για τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού μόλις στα 42 του χρόνια έφυγε σήμερα από τη ζωή ο συντάκτης του πολιτιστικού ρεπορτάζ Νίκος Ράλλης, μετά από ολιγόμηνη μάχη με αυτοάνοσο νόσημα.

Ο Νίκος Ράλλης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πολιτισμικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λέστερ της Αγγλίας με ειδίκευση στον κινηματογράφο του Γούντι Άλεν και τη μουσική. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του το 1999 από την εφημερίδα «Επενδυτής» στην οποία εργαζόταν μέχρι τη διακοπή της έκδοσής της τον Δεκέμβριο του 2013, αφού προηγουμένως πέρασε ως μαθητευόμενος από την εφημερίδα «Αυγή». Κάλυπτε το ρεπορτάζ της ελληνικής και ξένης μουσικής, τον χώρο των συναυλιών, την κριτική και παρουσίαση των νέων άλμπουμ.

Διακρίθηκε για τις συγκροτημένες και ευθύβολες συνεντεύξεις του με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής.

Συνεπής κριτικός, με υψηλή αίσθηση του γούστου και ήρεμη φωνή, γνώστης των διεθνών ρευμάτων, χαρακτηριστικά τα οποία τον κατέταξαν εξαρχής ανάμεσα στους πιο αναγνωρίσιμους και έγκριτους δημοσιογράφους και κριτικούς της γενιάς του, ο Νίκος Ράλλης υπήρξε δημιουργικός συνεργάτης των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών και έντυπων περιοδικών για θέματα πολιτισμού.

Συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τα περιοδικά «Δίφωνο», «Madame Figaro», «Symbol», «Diva», το ηλεκτρονικό musicpaper ενώ υπήρξε διευθυντής σύνταξης στη LIFO το 2006. Συνεργάστηκε επίσης με το Mega και την ΕΡΤ ενώ τελευταίως έδινε τις κριτικές του στο ηλεκτρονικό περιοδικό tospirto.

Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ ( Ένωση Συντακτών Περιοδικού Τύπου) της οποίας ο νεαρος δημοσιογράφος ήταν μέλος συλλυπείται τους οικείους του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ