Γιατί είναι άδεια τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας;

Δεν φταίει ο θεσμός, φταίει η νοοτροπία.

 


Article featured image
Article featured image

Σε μια ενδιαφέρουσα τοποθέτηση προχώρησε ο Δήμος Λευκωσίας σχετικά με το ζήτημα των μικρών λεωφορείων που κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης, τα οποία σχεδόν από την αρχή της κυκλοφορίας τους έχουν δεχτεί αρνητική κριτική, τόσο για τον τρόπο λειτουργίας τους όσο και για το λόγο ύπαρξης τους.   

Οι υπεύθυνοι του Δήμου Λευκωσίας, σε ανάρτηση τους στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, απαντούν εν μέρει στην κριτική, εξηγώντας τους λόγους που τα μικρά λεωφορεία της Λευκωσίας εξακολουθούν να κυκλοφορούν άδεια.

«Για τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας

Οι Δημόσιες Συγκοινωνίες, ειδικά σε πόλεις με χαμηλή πυκνότητα όπως είναι η κυπριακές, δεν μπορούν να είναι βιώσιμες.

Κατ’ επέκταση επιβάλλεται, αν θέλουμε να έχουμε μείωση της χρήσης του αυτοκινήτου, να προσφέρουμε εναλλακτικές επιλογές, όπως είναι η προσπάθεια του Δήμου Λευκωσίας με τα μικρά λεωφορεία.

Ναι, θα πάρει χρόνο για να γεμίσουν τα μικρά λεωφορεία Λευκωσίας, γιατί αυτό απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας και οι νοοτροπίες δεκαετιών δεν αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη.

Η κριτική, αν και άδικη και κακοπροαίρετη πολλές φορές, είναι καλοδεχούμενη. Ο Δήμος Λευκωσίας θα συνεχίσει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, γιατί αυτό επιβάλλει το καλό της πόλης». 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ