Τελικά θα βρέξει στην Κύπρο τις επόμενες μέρες;

Υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται ψηλές, λεπτές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Στα ορεινά πάνω από 1200 μέτρα θα σχηματιστεί ασθενής παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 1-2 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και στους 0 στη Χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά 1-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 20 έως 22 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος και σχετικά ψυχρός. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί ασθενής παγετός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 11 στα παράλια και 1 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο, παροδικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση σε σχέση με την Παρασκευή και θα κυμαίνεται από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο κάτω.

Τη Δευτέρα προς Τρίτη βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από τα δυτικά με βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

Στη φωτογραφία παρουσιάζεται η πρόγνωση για τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη, ελαφρά κυρίως, βροχή στα βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 9 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον ένα βαθµό στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηµατιστεί παγετός.

Αύριο, αρχικά, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς 3 και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, τα βόρεια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, αρχικά µε ψηλές νεφώσεις, ενώ αργότερα παροδικά αυξηµένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση στο εσωτερικό. Την Κυριακή ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος.

Τη Δευτέρα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, που κυρίως το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές και πιθανό καταιγίδα. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ