Πωλείται ένα από τα πιο ιστορικά πολυκαταστήματα της Λεμεσού

Αν μεγάλωσες στα late 90s και 00s, σίγουρα θυμάσαι πολύ καλά φράσεις όπως «Εν να βρεθούμε έξω που το Landmark» ή «Που επάρκαρες; Στο parking του E&S Landmark» -αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.

 


Article featured image
Article featured image

Το επιβλητικό κτίριο που ξεκίνησε την ανέγερσή του το 1973 και ολοκληρώθηκε το 1976 (με μία μικρή παύση ένεκα της εισβολής), λειτουργούσε αρχικά ως «Υπεραγορά ΕΣΕΛ», υπό τη διαχείριση της ομώνυμης εταιρείας.

Η μεγάλη αλλαγή γίνεται την περίοδο 1999, όπου η Υπεραγορά ΕΣΕΛ, αλλάζει πρόσωπο και χαρακτήρα, εκμοντερνίζεται και μετονομάζεται σε «E&S Landmark Ανεξαρτησίας» υπό την διαχείριση της Landmark Polyshop Cyprus Ltd.

Ένα πολυκατάστημα πραγματικό σημείο αναφοράς για την περιοχή, τόσο λόγο της τοποθέτησής του στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης όσο και για την ποικιλία επώνυμων προϊόντων που διέθετε, αλλά και την ιδιαίτερη εσωτερική διαμόρφωση του χώρου, που θύμιζε αντίστοιχα εμπορικά κέντρα του εξωτερικού.

 


 Tο ακίνητο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή, με την αξία του να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.


Για μία δεκαετία περίπου, το Landmark, αποτελούσε βασική επιλογή όσων επισκέπτονταν την περιοχή είτε για βόλτα είτε για ψώνια. Εντούτοις, ο έντονος ανταγωνισμός και ίσως η μη αναβάθμιση των υπηρεσιών του, οδήγησαν την εταιρεία το 2012 στην μετονομασία του σε High Street Anexartisias 117 με σκοπό να δώσει ένα αέρα ανανέωσης και να το ανεβάσει ξανά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το εγχείρημα παρόλα αυτά δεν απέδωσε καρπούς με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει στο κλείσιμο του καταστήματος λίγα χρόνια μετά.

Τον Μάρτιο του 2017, η διαχειρίστρια εταιρεία μέσω της διαδικασίας ανταλλαγής χρεών, μεταβίβασε το ακίνητο της οδού Ανεξαρτησίας στην Ελληνική Τράπεζα, στην οποία ανήκει πλέον η ιδιοκτησία του ακινήτου.


Oι προτάσεις που έχουν εξεταστεί είναι η δημιουργία ξενοδοχείου, φοιτητικής εστίας και εμπορικού κέντρου.


Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε η CITY, το ακίνητο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εξεύρεσης αγοραστή, με την αξία του να ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

 



 

Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ήδη έχουν επιδείξει ενδιαφέρον αρκετοί ξένοι αγοραστές οι οποίοι εξετάζουν διάφορα σενάρια για το πώς θα εκμεταλλευτούν το ακίνητο. Προς το παρόν, οι προτάσεις που έχουν εξεταστεί είναι η δημιουργία ξενοδοχείου, φοιτητικής εστίας και εμπορικού κέντρου.

 

Φωτογραφίες: Mike Hedgethorne / Flirkr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ